Scandal între Europol și Poliția Română. Sindicaliștii, prinși cu minciuna

Scandal între Europol și Poliția Română. Sindicaliștii, prinși cu minciuna Poliția Română. Sursa foto: Facebook

Sindicatul Europol a publicat o imagine cu o pereche de pantaloni a unui coleg care au cedat atunci când a coborât din autospeciala de poliție. În replică, Poliția Română neagă că ar fi vorba despre uniforma poliției deoarece au verificate și se încadrează „în specificațiile tehnice de produs”.

Sindicatul Europol, contrazis de Poliția Română

Sindicatul Europol a postat și o imagine cu polițistul care „l-a făcut să fie stânjenit și să se refugieze în autospeciala de poliție”. În comentariul celor de la sindicat arată cum pantalonii „s-au rupt fix... pe cusătură”.

Este vorba despre „acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizați din țesătură „ripstop”, rezistentă la rupere și abraziune”, mai spun sindicaliștii.

Sindicatul Europol a vorbit, de asemenea, și despre costurile acestor uniforme: „Costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliție, este de 7465 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția Română, replică pentru sindicaliști

Poliția Română vine cu un răspuns după ce a apărut imaginea de mai sus în mediul online și spune că uniformele au fost verificate și se încadrează „în specificațiile tehnice de produs”.

Mai mult, în comunicat se arată că informațiile apărute în spațiul public privind calitatea uniformelor de poliție, nu sunt reale. În acest context, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a comunicat că „Livrările articolelor de echipament au fost realizate în conformitate cu clauzele contractuale și graficele de livrare la toate cele 46 de unități din cadrul Poliției Române”.

Sindicatul Europol nu are dreptate cu privire la calitatea produselor menționate

Poliția Română subliniază că la momentul recepționării produselor, furnizorii au prezentat buletinele de analiză, iar parametrii s-au încadrat perfect în specificațiile tehnice”.

Și chiar dacă au fost sesizate „unele neconformități, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie București”.

Poliția Română a mai arătat că „pentru orice situație privind deteriorarea elementelor de uniformă, polițiștii au în permanență posibilitatea să se adreseze structurii de profil de care aparțin pentru a fi înlocuite”, se arată în comunicatul emis de  Poliția Română.

Revista presei