Sindicalistul Marius Petcu pozează în victimă, după ce a fost condamnat în doar opt luni

Sindicalistul Marius Petcu pozează în victimă, după ce a fost condamnat în doar opt luni

Tribunalului Bucureşti i-au trebuit doar opt termene de judecată pentru a-l trimite în puşcărie pentru şapte ani pe fostul şef al CNSLR Frăţia, omul de casă a lui Vîntu. Petcu pozează în victimă şi declară că a fost condamnat deoarece devenise... "incomod".

Judecătorul Andi Malaliu, de la Tribunalul Bucureşti, a dat dovadă de celeritate, condamnându-l pe sindicalistul Marius Petcu în doar opt luni de zile, pentru luare de mită, la executarea a şapte ani de închisoare. Totodată, magistratul a dispus ca lui Petcu, fost şef al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia, să-i fie interzise anumite drepturi pe o perioadă de zece ani. Nu în ultimul rând, sindicalistul trebuie să restituie şpaga de 1,4 milioane lei de nunţătorului său.

Decizia nu este, însă, definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Rapiditatea cu care s-a judecat acest dosar l-a luat prin surprindere pe fostul sindicalist care a început să se victimizeze declarînd că decizia instanţei este o "execuţie publică" regizată de actuala Putere. "De-a lungul procesului care s-a precipitat cu o repeziciune fără precedent, iată că în şase luni de zile liderul de sindicat Marius Petcu este executat public. Am descoperit că toate încercările mele de a-mi dovedi nevinovăţia se loveau de un zid (...) Sigur că mă pot gândi la faptul că într-o perioadă în care situaţia economică din România degenerase, eu cu mişcările de protest pe care le organizam devenisem incomod", a susţinut fostul lider al CNSLR Frăţia.

Marius Petcu a fost trimis în judecată în aprilie 2011, de către procurorii DNA, fiind prins în flagrant, în timp ce primea mită, în martie 2011. DNA a finalizat rechizitoriul în numai o lună de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti nici măcar nu l-a arestat pe Marius Petcu, magistraţii Înaltei Curţi fiind cei care au admis recursul DNA şi au dispus încarcerarea preventivă a lui Petcu.

Comision de 20%

Şpaga percepută de Marius Petcu era de 20% din valoarea lucrărilor acordate unei firme de construcţii deţinute de denunţătorul Petre Secrieciu, de construire a unui "Centru de educaţie, perfecţionare şi recreere" pentru sindicalişti, în Snagov- Ilfov.

Cum lucrările erau decontate în tranşe, Petcu îşi primea comisionul în acelaşi fel. Fiindcă a întârziat două luni, Secrieciu s-a văzut nevoit să-i cedeze lui Petcu şi o vilă pe care o deţinea în Predeal.

Contractul obţinut de Secrieciu era de 9,23 milioane de lei, fără TVA, acesta fiind suplimentat, ulterior, cu 1,87 de milioane lei. Adică exact comisionul pe care l-a cerut preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

TOVĂRĂŞIE

Afaceri cu un alt cercetat: Liviu Luca

Marius Petcu era, printre altele, şi administrator al SC Global Video Media, firmă care se număra printre acţionarii Realitatea TV. Global Media era deţinută de PSV Company, fostă Petromservice SA, controlată de bunul său prieten, sindicalistul Liviu Luca. Acesta este cercetat împreună cu Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul privind delapidarea Petromservice. Liviu Luca este, la rându-i, cercetat şi de DNA, pentru înstrăinarea patrimoniului hotelier al CNSLR Frăţia. Citiţi şi:

  • ANI: Marius Petcu nu poate justifica aproximativ 725.000 de euro
  • CAZUL "MARIUS PETCU": Alice în ţara minunilor justiţiei
  • Marius Petcu: drumul de la asistent medical la cel mai bogat sindicalist