Vernisajul expoziției a fost prilej de bucurie pentru iubitorii artei. Pentur că au văzut tablouri pline de prospețime, de lumină, de verde și albastru. O pictură frumoasă, pozitivă, „răcoroasă”, sinceră, foarte sensibilă.

După cum mărturiseau gazdele expoziției, Monica Andronic și Emil Ene, tocmai această sensibilitate i-a determinat să realizeze această expoziție a unui pictor amator. Florin Marcu recunoaște că nu a urmat o școală de artă, nu a intrat în „canoane”. A mai învățat câte ceva de la cumnatul său, artist plastic. Numai că pasiunea sa vine încă din primii ani de viață, iar cea mai frumoasă amintire a pictorului, din vremea când era copil, este momentul acela  în care mama sa i-a dăruit acuarele și pensule.


Este un îndrăgostit de natură, de umbrele și luminile ei, de culorile ei nealterate. Un tablou se poate naște din lucirea unei ape, din freamătul frunzelor unui copac, din răcoarea unei păduri sau, aici apare puțin și omul, o casă cuminte, de pe strada unui oraș sau ulița unui sat.

Discursul sincer al pictorului Florin Marcu, lucrările sale luminoase au fost foarte bine primite de publicul prezent la vernisaj. Un public prietenos, care a apreciat sincer emoția din voce artistului, dar și emoția transmisă de lucrările sale.