Simularea examenului de Bacalaureat amânată în 78 de licee. 7.500 de elevi sunt afectați direct

sursa: arhivă EVZ

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat, duminică seară, că aproximativ 7.500 de elevi nu vor putea susține simularea examenului național de bacalaureat, în săptămâna următoare, din cauza situației pandemice.

Situația evoluției pandemice din România provoacă numeroase neajunsuri în desfășurarea normală a activităților de evaluare didactică. De mai mulți ani simularea națională a examenului de bacalaureat a deveni un reper pentru mobilizarea la examenul major, final - Bacalaureatul.

Simulare amânată pentru un număr de 7.500 de elevi

Simularea devenea astfel o modalitate de raportare la cerințele majore ale examenului de Bacalaureat și un semnal de alarmă pentru a intensifica procesul de pregătire dacă rezultatul simulării era mai puțin bun.

Astfel îngrijorările autorităților se întețesc. Aproximativ 7.500 de elevi din întreaga ţară nu vor putea susţine, în săptămâna care urmează, simulările pentru examenul naţional de Bacalaureat, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

78 de licee afectate de amânarea simulării examenului de Bacalaureat

Ministrul Educației a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că este vorba despre 78 de licee, din totalul de 1.576, în care nu se va putea susţine examenul de simulare pentru Bacalaureat. Potrivit declarațiilor lui Sorin Câmpeanu este vorba despre mai multe licee din județul Timiş, județul Braşov și Ilfov.

Încercând să contureze o apreciere privind gravitatea situației, ministrul Sorin Câmpeanu a mai spus: "Este vorba despre 5% din numărul de licee, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate".

În același timp, ministrul Educaţiei a precizat că susţine în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Astfel, autoritățile din domeniul educației încearcă să salveze prin activitatea didactică clasică ceea ce se mai poate din acest an școlar, deși se reproșează din partea unei categorii a opiniei publice că măsura redeschiderii școlilor a fost una greșită.

De asemenea, rezultatele simulării examenului de bacalaureat și ale bacalaureatului în sine vor fi cu siguranță mai scăzute decât în alți ani din cauza întreruperilor provocate de pandemia COVID-19. Elevii sunt, de regulă, foarte afectați și bulversați de situația din învățământ din ultimul an școlar.