Simptomul care vă arată clar că sunteți infectați cu Omicron. Mulți pacienți s-au plâns de aceste manifestări

Simptomul care vă arată clar că sunteți infectați cu Omicron. Mulți pacienți s-au plâns de aceste manifestări Sursa: arhiva EVZ

Simptomele date de varianta Omicron a coronavirusului seamănă foarte mult cu cele ale unei răceli obișnuite. Din această cauză, mulți pacienți nu se testează, iar diagnosticul se pune destul de târziu. Există însă un simptom care arată clar că pacientul este infectat.

Potrivit timessofindia.com există semne care ne dau indicații clare că avem coronavirus. Conform medicilor din Africa de Sud,  durerile musculare au apărut la foarte mulți pacienți infectați cu Omicron, chiar dacă simptomele respiratorii au fost unele ușoare (curgerea nasului sau iritație a gâtului).

Unde apare durerea?

Durerile musculare cauzate de Omicron apar în majoritatea cazurilor în zona picioarelor și a umerilor, potrivit aplicației U.K. Zoe COVID Study App, care a adunat date de la sute de mii de persoane.

Ea poate lua mai multe forme, de la durere severă, la durere difuză, moderată sau se poate manifesta ca o senzație ciudată de amorțeală sau ace în picioare. În general, durerile dispar în maxim o săptămână, dar majoritatea pacienților au declarat că acestea s-au atenuat în 48 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Experții  spun că durerea musculară este un simptom comun în cazul infecțiilor virale. În cazul Omicron, durerea severă poate fi un semn de inflamație serioasă, care poate afecta sistemul musculo-scheletic mai mult decât varianta anterioară.

Chiar dacă durerea corporală este un semnal clar de infectare cu Omicron, nu este considerată ca fiind printre simtomele principalele. Pacienții trebuie să fie atenți și la durerile ciudate de cap, durerile în gât sau strănutul și curgerea nasului care poate semăna cu o alergie.

Vitamina care luptă cu Omicron

Specialiștii au stabilit că vitamina D este esențială în lupta împotriva infecției cu Omicron. Mai exact, această vitamină are un tol crucial în susținerea sistemului imunitar în lupta cu virușii.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea Bar Ilan și Centrul Medical Galilee (GMC) a arătat că deficiența de vitamina D generează un răspuns imunitar mult mai slab în fața infecției cu coronavirus.

Studiul a analizat nivelurile de vitamina D la 1.176 de pacienți care au ajuns în spital în stare gravă, cu un rezultat pozitiv al testului PCR. Dintre aceștia, 52% aveau deficit de vitamina D, cu niveluri sub 20ng/mL.

Vitamina D este produsă de corp atunci când este expusă la soare, dar stilul de viață modern arată că oameni petrec mai mult timp acasă în faţa televizorului sau a computerului și aproximativ una din cinci persoane nu se expune la soare. Există și alimente bogate în vitamina D, printre carepăstrăv, ton, lapte, cereale integrale și ouă.