Simptomele ADHD. Primele semne care trebuie să îți dea de gândit

Simptomele ADHD. Primele semne care trebuie să îți dea de gândit Sursa:Pixabay

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție a ADHD este foarte întâlnită la tineri. Cu toate astea, mulți părinți ignoră primele simptome care apar în copilărie. Medicii au explicat care sunt semnele ce nu trebuie neglijate.

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție a ADHD este o afectiunie pe care mulți părinți o ignoră, dar care este foarte periculoasă. Aceștia trebuie să fie atenți la simptomele pe care copiii le au încă de la naștere.

Copiii cu ADHD se confruntă cu :

stima de sine, natura controlată, comportamentul impulsiv, probleme în relații stresul pe măsură ce îmbătrânesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală din Maryland, ADHD afectează aproape 10% copiii americani cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani. Specialiștii au declarat că există riscuri mai mari la băieți de a avea această afecțiune.

Medicii au dezvăluit și care sunt simptomele cele mai îngrijorătoare. Un copil care are ADHD se va confrunta și cu:

1. Să fie incapabil să fie atent și să aibă dificultăți în a rămâne concentrat

2. Întâmpină dificultăți în urma instrucțiunilor

Sursa:pixabay

3. Are probleme în finalizarea sarcinilor

4. Evită efortul mental concentrat

5. Pierde obiecte cu ușurință

6. Este distras

7. Uită

8. Vorbește prea mult

Cum poți scăpa de ADHD

Oamenii de știință nu au descoperit cauza afecțiunii, dar au declarat că genetica este foarte importantă.

În afară de asta, alte motive sunt: diverși factori externi, cum ar fi unele răni, expunerea la pericole de mediu, greutatea scăzută la naștere, dependența de alcool în timpul sarcinii și chiar nașterea prematură pot cauza afecțiunea.

Potrivit practicienilor din domeniul sănătății mintale, nu exista un leac pentru ADHD, dar boala poate fi ținută sub control.

“Lipsa de atenție, hiperactivitatea și impulsivitatea pot fi adesea întâlnite în comportamentul populației generale, dar dacă acestea ajung să afecteze diverse arii de funcționare ale copilului, atunci e posibil ca acesta să sufere de Tulburare hiperchinetică cu deficit de atenție (conform clasificării ICD) sau ADHD (conform DSM). Atunci când ai îngrijorări legate de anumite comportamente sau când micuțul tău întâmpină dificultăți, este bine să apelezi la ajutor de specialitate. O intervenție precoce are rezultate mai bune și mai rapide și, totodată, duce la scăderea tensiunilor emoționale ce pot să apară în cadrul familiei”, Andreea Popa – medic specialist psihiatru copii și adolescenți în cadrul Centrului Medical Bellanima.