Simona Halep joacă (locul 7 WTA), astăzi, împotra bielorusei Aliaksandra Sasnovich (locul 30 WTA), în primul tur al turneului de la Wimbledon. Cele două sportive nu s-au mai aflat față în față în circuitul profesionist, iar învingătoarea din această partidă o poate întâlni în turul al 2-lea pe Mihaela Buzărnescu.

Fost antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill a recunoscut că turneele pe iarbă nu sunt preferatele fostei sale eleve. Pe de altă parte, tehnicianul crede că românca poate să ajungă în fazele superioare de la Wimbledon.

„Urmează sezonul pe iarbă, care nu este pe placul Simonei cum este cel pe zgură. Cred că oricine se mișcă bine pe iarbă are o șansă importantă dacă ajunge în a doua săptămână de la Wimbledon. Simona este una dintre acele jucătoare. A ajuns în semifinale în urmă cu câțiva ani. Poate câștiga meciuri pe iarbă, mai ales că am văzut-o jucând meciuri grozave.

Trebuie să fie încrezătoare, să treacă de primele partide, să intre bine în turneu și este capabilă să câștige trofeul, așa cum sunt și alte jucătoare. Are nevoie de puțin noroc, de încredere și poate ajunge până în finală”, a spus Cahill, conform digisport.ro.