Bagajul emoțional al Simonei Halep (numărul 4 mondial) s-a eliberat odată cu triumful de la Wimbledon, reușind astfel să-și adjudece al doilea ei titlu major din carieră, după Roland Garros 2018. Visul și, totodată, obiectivul tenismenei din Constanța este acela de a urca pe una dintre treptele podiumului Jocurilor Olimpice din 2020. Pe scurt, o medalie la marele eveniment sportiv din Japonia ar face-o pe Simona să devină o tenismenă completă din toate punctele de vedere.

Va ataca toate probele

„A fost ca un vis de când am încheiat turneul (n.r. – Wimbledon). Chiar şi acum, trăiesc visul. M-am simţit optimistă şi încrezătoare pe teren, de parcă aş fi atins cel mai înalt nivel al tenisului. Mai multe turnee (câştigate), mai multe Grand Slam-uri, dacă e posibil, să închei anul ca numărul unu. Dar cel mai mare este Olimpiada. Vreau o medalie acolo!”, a mărturisit recent Halep. Simona va evolua la Tokyo în trei probe, cea de simplu feminin, cea de dublu feminin și în cea de dublu mixt, unde va face echipă cu Horia Tecău. Fără nicio îndoială, Simona va fi și portdrapelul României la Olimpiada de vară din 2020, un alt lucru pe care constănțeanca și l-a dorit. Momentan, Simona se pregătește să debuteze în cadrul turneului de la Cincinnati, după ce campioana noastră a abandonat în „sferturile” de la Toronto, din cauza unei accidentări.

 Din nou alături de Cahill

La Cincinnati s-a antrenat în parametri normali, și s-a pregătit alături de Darren Cahill. Astăzi, Halep va debuta în State, direct în turul al doilea, unde va întâlni câștigătoarea meciului Ekaterina Alexandrova (43 WTA/Rusia) – Carla Suarez Navarro (29 WTA/Spania). „Am o mică accidentare, dar mă simt bine şi sunt optimistă. Primul meci va fi unul dificil. Sunt nerăbdătoare să joc miercuri şi să dau totul pe teren”, a spus „Simo” înaintea debutului de la Cincinnati.