Simona Halep nu renunță. Strategia pusă la cale de sportivă

Simona Halep nu renunță. Strategia pusă la cale de sportivă Sursa foto: Simona Halep/Facebook

A trecut deja o săptămână de la decizia de suspendarea în cazul de dopaj care o vizează pe Simona Halep. În tot acest timp, apărarea Simonei a inițiat demersurile necesare pentru a acționa în judecată compania de suplimente. 

Totodată, decizia de suspendare pentru o perioadă de patru ani a sportivei noastre poate fi atacată de Simona Halep Tribunalul de Arbitraj Sportiv, TAS. Însă, este puțin probabil că situația să se schimbe în favoarea ei.

Simona Halep își caută dreptatea în instanță

„Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a precizat Bogdan Stoica, avocatul  Simonei Halep.

Apărarea Simonei menține aceleași argumente invocate ca până acum. Avocatul a mai precizat că este vorba de o contaminare cu un supliment alimentar. Prin urmare, opinează avocatul, trebuie avut în vedere un dopaj în sensul clasic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asta în condițiile în care analizele efectuate de experții ITIA relevă faptul că valorile mari de Roxadusat nu au fost generate doar de suplimentul respectiv. Astfel, discrepanța mare este și motivul pentru care se acționează în instanță compania care produce suplimentul.

ITIA confirmă decizia tribunalului Sports Resolutions

ITIA a confirmat că tribunalul independent Sports Resolutions a găsit-o vinovată pentru încălcarea a două articole. Pe 11 septembrie tribunalul a stabilit că Halep a folosit metode sau a apelat la substanțe interzise pe durata anului 2022.

Fapt ce a rezultat din analiza celor 51 de probe oferite de jucătoare prin programul anti-doping. Prin urmare, tribunalul a decis că nu există niciun motiv pentru a pune la îndoială concluzia unanimă a celor trei experți implicați în cazul Simonei Halep.

Totodată, tribunalul Sports Resolutions a respins argumentul invocat de Halep potrivit căruia sportiva ar fi ingerat un supliment contaminat cu Roxadustat. Concentrația mare de roxadustat găsită în probă de urină contrazice argumentul folosit de apărarea Simonei.

Sportiva din Constanța a fost susupendată din competiții pe 7 octombrie 2022. Dacă TAS nu va decide în favoarea sportivei noastre, Simona Halep își poate relua activitatea pe 6 octombrie 2026. Decizia poate fi atacată prin recurs.