Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep s-a contrat pe teren cu antrenorul. „Nu moare nimeni dacă pierd un meci!”
Simona Halep s-a contrat pe teren cu antrenorul. „Nu moare nimeni dacă pierd un meci!”

Simona Halep s-a contrat pe teren cu antrenorul. „Nu moare nimeni dacă pierd un meci!”

Simona Halep a fost învinsă astăzi de Angelique Kerber în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, însă în afara rezultatului există un alt lucru care îngrijorează: atitudinea sportivei. Pe parcursul partidei, fostul număr 1 WTA și-a chemat de două ori antrenorul pentru on-court coaching, dar sfaturile lui Daniel Dobre nu au montat-o pe Simona, care a și recunoscut că nu ar fi afectată în cazul unei înfrângeri. Rezultatul final? 6-4, 6-3 Kerber!

Prima dată, Daniel Dobre a fost nevoit să intervină în primul set, la 4-1 pentru jucătoarea germană, iar primele semne că Halep nu este conectată la meci au venit când antrenorul i-a spus pe un ton hotărât să „rămână acolo mental”.

Aveți mai jos primul dialog între cei doi:

– Îi place să controleze de acolo de jos…
– Știu ce face ea. Nu știu ce ar trebui să fac eu… 
– Îi dai prea mult efect și pleci prea repede din lovitură. Stai un pic mai mult că mingea vine cu efect și dacă pleci de acolo, zboară. Chiar dacă îți vine mai în unghi, stai pe ea. Dacă o scoți acolo pe rever un pic mai înalt, sau dă-i un pic în unghi, cum ai dat-o. Știi ce face ea. Stai bine pe picior. Important e să nu pleci prea repede pe lovitură. Fă pasul frumos și cu un pic de răbdare. Hai că nu e nicio problemă. Te grăbești, te grăbești. Fizic o să îți revii, ai un pic de răbdare. Hai, rămâi acolo mental.

A doua intervenție a lui Dobre s-a petrecut în setul al doilea, la 3-0 pentru Kerber, când Halep își pierduse serviciul deja de două ori. Halep a recunoscut că mental nu era relaxată și, în mijlocul conversației, chiar a dat cărțile pe față: „Nu moare nimeni dacă pierd un meci”.

Discuția între cei doi s-a derulat după cum urmează:

–Te ghicește de acolo din față. Nu e chiar așa rău jocul, trebuie doar să faci punctele, atâta tot. Cel mai important e să dai returul un pic și în corpul ei. Ai dat foarte mult pe dreapta și te prinde mereu acolo. E important ca mingile astea pe care le conduci tu să poți să le faci.

– Nu am inspirație și dau exact unde e.

– Ai dat stop înăuntru, ai dat și în afară. Rămâi acolo. Au fost game-urile foarte strânse, ai avut și ghinion. Nu e nimic, joacă până la capăt.

– E 3-0…

– Știu, dar nu s-a terminat…

– Nu e vorba de cine nu e determinat și cine nu. Important e să știu ce joc. Trebuie să fiu mai relaxată. Nu moare nimeni dacă pierd eu un meci.

– Păi cine nu e relaxată? Important e să începem un pic mai bine. Dreapta aia pe care ți-o dă lung de linie o dă mai înalt. Dă-o mai înalt sau pe lung de linie. Hai!

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: