Simona Halep a luat atitudine după dispariția tenismenei Shuai Peng. Mesaj emoționat

Simona Halep a luat atitudine după dispariția tenismenei Shuai Peng. Mesaj emoționat Sursa: Simona Halep / Facebook

Aflată în vacanță la Paris, Simona Halep, a transmis un mesaj în mediul online după ce jucătoarea de tenis Shuai Peng a fost dată, brusc, dispărută. Chinezoaica l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier al Chinei, apoi nu a mai fost de găsit.

Mai mulți jucători și jucătoare de tenis s-au mobilizat pentru a afla ce se întâmplă cu colega lor și au pornit mișcarea #WhereIsPengShuai! Hashtag-ul a fost preluat pe Twitter de peste 125.000 de persoane, printre care și alte două tenismene din România, Andreea Mitu și Irina Bara.

„Mă gândesc la tine și sper că ești bine!”

„Peng Shuai, vreau să știi că noi, colegele tale, suntem alături de tine! Mă gândesc la tine și sper că ești bine!”, a transmis Simona pe Twitter, postând şi o imagine cu Peng, cu hashtag-ul #whereispengshuai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simona Halep s-a întâlnit o singură dată cu Shuai Peng într-un meci oficial, la Wimbledon 2017, iar sportiva noastră a câștigat cu scorul de 6-4, 7-6(7).

Crește îngrijorarea în cazul dispariției chinezoaicei

Halep a luat atitudine în cazul lui Shuai Peng, la scurt timp după ce Serena Williams, cea mai puternică voce din tenisul feminin, a transmis un mesaj emoționant: „Sunt devastată și în același timp șocată după ce am aflat despre colega mea, Shuai Peng! Sper că este în siguranță și va fi găsită cât de curând. Cazul trebuie investigat și nu trebuie să rămânem tăcuți! Îi transmit toată dragostea și susținerea mea”, a spus Serena despre situația strigătoare la cer în care se află Shuai Peng, scrie prosport.ro.

Îngrijorarea a crescut și mai mult în cazul lui Shuai Peng după ce Steve Simon, președintele WTA, a amenințat că nu va mai organiza niciun turneu în China. Canalul de stat chinez a publicat un e-mail al lui Shuai Peng în care fosta ocupantă a locului 14 WTA își retrage acuzațiile de viol, însă cei mai mulți oameni din lumea tenisului se îndoiesc că textul a fost scris de sportivă. Shuai Peng a reclamat în urmă cu două săptămâni că a fost agresată sexual de politicianul Zhang Gaoli, dar nu a mai dat niciun semn de viață de atunci.