Potrivit presei de la Antipozi, Simona Halep (locul 4 mondial) are de gând să-și continue parcursul alături de Darren Cahill și în 2017. Tensimena „tricoloră” a declarat în reptate rânduri că se simte excelent sub comanda lui Cahill și este sigură că poate progresa alturi de antrenorul australian.

Halep și Cahill au început colaborarea în 2015, datorită unui program inițializat de către unul dintre sponsorii tehnici ai româncei, Adidas. Începând din acest an, australianul a devenit antrenorul cu normă întreagă al Simonei. Alături de Cahill, Simona a triumfat în competițiile de la Montreal, București și Madrid, iar în ceea ce privește turneele de Mare Șlem, sportiva noastră a sclipit doar la Wimbledon, atunci când a atins faza sferturilor de finală.

Australianul în vârstă de 51 de ani are un CV impresionant ca antrenor. A lucrat cu unele dintre cele mai mari nume ale „Sportului Alb” precum Leyton Hewitt, Andre Aggasi, Andy Murray, Fernando Verdasco, Ana Ivanovici sau Sorana Cîrstea.

„Totul pornește de la încredere. Victoriile au ajutat-o mult. Până la urmă, e și treaba antrenorului să-l facă pe jucător să se relaxeze, să gândească pozitiv. Și aici am noroc, Simona e în proporție de 98% o astfel de persoană.

Antrenorul trebuie să transmită și mesaje mai puțin convenabile. După turneul de la Roma, am stat de vorbă și i-am spus unele lucruri mai dure. Antrenorul poate să nu aibă dreptate, vede lucrurile din afara terenului. Dar Simona înțelege foarte bine, e un talent extraordinar și o persoană minunată”, a spus tehnicianul australian.

 

Te-ar putea interesa și: