Simona Halep și-a respectat statutul de favorită a turneului de la Dubai. Românca a jucat excelent în Emiratele Arabe Unite, iar sâmbătă a învins-o în finală pe Karolina Pliskova (locul 18 WTA), scor 6-4, 7-6(4).

Vrea să-și cumpere o casă

A fost cel de-al doilea turneu cucerit de sportiva din Constanța, în 2015, după cel de la Shenzhen, și al zecelea al carierei.

Triumful de la Dubai a rotunjit conturile Simonei cu 402.148 de euro. Tenismena a vorbit despre destinaţia pe care o va avea cecul încasat de la şeici. „Am multe lucruri în minte, dar nu știu ce o să aleg. Sigur voi merge un pic la mall pentru a-mi cumpăra ceva, dar nu foarte mare. Când voi ajunge acasă, mă voi uita, cred, după o casă”, a spus Halep.

6,3 milioane de euro la 23 de ani

În acest an, sportiva a mai încasat 102.444 de euro după victoria de la Shenzhen și 240.000 de euro la finalul participării de la Australian Open, acolo unde a atins faza sferturilor de finală. Până acum, în toată cariera, tenismena în vârstă de 23 de ani a strâns aproximativ 6,3 milioane de euro din participările la turnee. 


În 2015, Simona Halep a câștigat turneele de la Shenzhen și Dubai


Începând de astăzi, Simona va reveni pe locul al 3-lea în clasamentul WTA. Teoretic, ea ar fi trebuit să ia startul la turneul de la Doha (Qatar), pe care l-a câștigat anul trecut. Halep urma să joace direct în optimile de finală, cu învingătoarea partidei dintre Alize Cornet și o jucătoare venită din calificări. Însă, Simona a anunțat, ieri, că se simte foarte obosită și se retrage de la startul competiției din Qatar.

„Sunt foarte foarte obosită pentru că am avut o săptămână dificilă și simt dureri la coaste și la gleznă. Sper să mă recuperez cât mai repede. Nu sunt sigură dacă voi participa la turneul de la Doha. Nu știu încă ce va fi”, a anunțat Halep.