Dupa celebrul caz al medicului din Vaslui care a dat-o in judecata pentru ca in emisiunea pe care aceasta o prezinta i s-au adus acuzatii nefondate. De data aceasta, un politician din Arges cere postului de televiziune la care Simona Gherghe lucreaza, suma de 200.000 euro, pe motiv ca acesta a fost acuzat de rele tratamente si chiar viol asupra unor persoane cu dizabilitati.

Marian Nita, fost viceprimar al localitatii Costesti, Arges, si fost administrator al Complexului de locuinte protejate pentru persoane cu dizabilitati de la Buzoesti, sustine ca prezentatoarea a lansat la adresa lui afirmatii fara acoperire, care au afectat-o inclusiv pe fiica lui care la vremea respectiva era insarcinata. Procesul a inceput anul trecut la Pitesti, insa luna aceasta, dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti.

În emisiunea prezentată de Simona Gherghe,martorii sustineau ca micutii nu ar fi fost lasati in dormitoare, ci tinuti sa doarma afara, intr-o scoala dezafectata, pentru a nu face mizerie. 

“In cadrul emisiunii, am fost acuzat de tratamente inumane, de viol, de un comportament anormal care depaseste limitele normalului si ale bunului simt.
A doua zi, in cadrul Centrului de la Buzoesti, au venit echipe de control din cadrul Directiei de Sanatate Publica, Ministerul Muncii, inclusiv din cadrul Avocatului Poporului. Nici o culpa nu mi-a fost gasita, nu s-a confirmat in nici un fel sustinerile din cadrul emisiunii. Urmarea a fost, insa, ca eu nu m-am mai putut prezenta la examenul pentru ocuparea postului de director al Centrului. Imaginea mea a avut de suferit atat in societate cat si in randul familiei. Fiica mea, care este insarcinata in ultima luna, a avut de suferit, considerand ca prin aceasta emisiune, am facut-o de ras”, a aratat Marian Nita in fata judecatorilor.

La cateva luni dupa difuzarea emisiunii, Marian Nita a candidat din partea PMP la alegerile locale, insa a pierdut cursa electorala la mare distanta. Politicianul a solicitat, in afara de cei 200.000 de euro, prezentarea de scuze publice din partea postului de televiziune.