Evenimentul Zilei > Politica > Silviu Predoiu, fost șef adjunct al SIE, își face partid politic. Generalul în rezervă a făcut parte din Pro România
Silviu Predoiu, fost șef adjunct al SIE, își face partid politic. Generalul în rezervă a făcut parte din Pro România

Silviu Predoiu, fost șef adjunct al SIE, își face partid politic. Generalul în rezervă a făcut parte din Pro România

Generalul de patru stele, Silviu Predoiu, a decis să intre în politică, motiv pentru care a depus cererea de înregistrare pentru un nou partid la Tribunalul București. Pe lângă fostul șef adjunct al SIE, fondatorii noii formațiuni politice sunt și afaceriștii Dumitru Constantin Iacov și Alexandru-Gabriel Fieroiu.

Fostul șef adjunct al SIE, Silviu Predoiu, a decis să-și facă partid politic, după ce a activat politic în Pro România, de unde s-a retras după ultimele alegeri. La Tribunalul București s-a depus cererea de înregistrare pentru partidul Liga Acțiunii Naționale.

Noua formațiune politică militează pentru o Românie care să-și urmărească interesele, în care valoarea să fie recunoscută și în care legea să fie aceeași pentru toți.

Acțiunea pentru acordarea personalității juridice a noului partid a fost înregistrată la Tribunalul București pe 16 septembrie, scrie inpolitics.ro

În urmă cu câteva zile, Silviu Predoiu i-a răspuns unui prieten virtual cu privire la lipsa postărilor sale de pe rețelele sociale. Generalul de patru stele i-a transmis că în ultima perioadă a fost preocupat să analizeze deciziile guvernanților.

Silviu Predoiu a îndeplinit de patru ori funcția de director interimar al Serviciului de Informații Externe

„În ultimul timp însă am citit și recitit atent ce au scris observatori autorizați ai vieții politice interne despre activitatea guvernanților noștri, căutând în faptele sau chiar și doar în vorbele celor din urmă semne că dacă nu ascultă, măcar aud ce ne nemulțumește. Absența oricărui semn în acest sens nu face decât să îmi amintească de celebrele vorbe, de prin 2004-2005, ale unei proaspete deputate, „Ciocu’ mic (…) că acu’ suntem noi la putere!”, a scris Predoiu.

Totodată, fostul șef adjunct al SIE a vorbit și despre îndemnurile unor politicieni privind importanța școlii, acuzându-i de nesimțire, în contextul în care unii dintre aleșii poporului au doctorate dubioase și sunt colecționari de diplome de studii.

„Căci cum altfel poți interpreta, spre exemplu, îndemnurile la învățătură și respect pentru școală lansate către copiii noștri mai zilele trecute, cu totală nesimțire, de politicieni cu doctorate dubioase, de colecționari de diplome de studii postuniversitare care abia vorbesc românește sau de dascăli ce au recunoscut public că s-au îmbogățit din meditații în privat”, a mai spus generalul în rezervă.

Reamintim că Silviu Predoiu a îndeplinit de patru ori funcția de director interimar al Serviciului de Informații Externe, în perioadele 20 iulie – 4 octombrie 2006, 19 martie – 5 decembrie 2007, 23 septembrie 2014 – 30 iunie 2015 şi 26 septembrie 2016 – 5 iulie 2018.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: