Simptomele mahmurelii sunt provocate de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de vitamine şi minerale din corp. Pentru a elimina mahmureala, este important să-i oferi corpului tău substanțele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.

Exercițiile fizice te ajută să elimini mai repede toxinele din corp și îți provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să te mobilizezi să faci mișcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.

Verdețuri pentru vitamină B. Nivelul de vitamină B12 scade dramatic în corp după o noapte de exces de alcool. Chiar dacă ai la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdețurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.

Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenuă efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamină C.

O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii. Încălzește un prosop umed sau o pungă de orez la microunde şi aplică-le pe frunte şi pe tâmple.

Ghimbir – Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea grețurilor şi a râului de mare. Acest remediu face minuni şi în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarbă 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie şi 1/2 ceașcă de miere de albine.

Orez, pâine prăjită sau supă – Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.

Gheața – Se va aplica o compresă cu gheață pe cap sau măcar o compresa rece care va ameliora mahmureala.