Mihai Toma și prietenii lui au reușit să facă miercuri seara, alături cu prietenii lui, 136 de viziere, care să fie folosite de medici pentru a-și acoperi fețele. Asta știu oamenii să facă și asta au făcut, fără să mai stea pe gânduri, că marii furnizori nu își mai onorează comenzile.

„Am reușit să fabricăm 136 de viziere în această seară pe care le vom distribui de mâine la medicii din București pentru validarea lor.136 însă este un număr infim față de cererea care există acum. Așa că avem nevoie de voi.

Ni s-au alăturat deja cauzei Nod makerspace și We Mesh Up, care ne vor ajuta la partea de producție. Dacă mai cunoașteți spații care dețin un laser CNC, vă rugăm să ne puneți în contact cu ei.

De mâine vom elibera și un kit cu fișierele de fabricare pentru a fi trimise către alte fablab-uri și makerspace-uri din țară, încercând astfel să mărim volumul și să reducem timpii de livrare”, a scris Mihai Toma, pe contul său de facebook.

Tinerii din București mai spun că discută cu mai multe ONG pentru a deschide linii de donații, din care să poată cumpăra materialele de care au nevoie, folii de plexiglas, carton și alte produse necesare. ”Avem nevoie de următoarele materiale: PETG 0.5, burete EVA 10, velcro. Din nou, avem nevoie de contacte dacă cunoașteți.

Vlad Măcelaru lucrează alături de Mihai Toma, în efortul de a produce aceste viziere.

„Am prototipat și producem o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventam, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă. Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele”, a spus Vlad, care îi roagă pe medicii din prima linie Și tu poți face asta! Ajutor pentru medici în lupta cu coronavirusulsă spună unde poate să trimită aceste viziere.