Și nemții o scrântesc câteodată cu tehnologia

Și nemții o scrântesc câteodată cu tehnologia

Există un motiv pentru care cea mai mare parte a tancurilor germane din Primul Război Mondial era copiată după cele franceze și britanice capturate, care erau superioare.

În perioada interbelică, Guderian - unul dintre cei mai influenți teoreticieni militari ai secolului XX - a petrecut ani buni studiind și rafinând ideile sale referitoare la războiul cu tancuri, care a izbucnit la o scară terifiantă în 1939.

Cu zece ani înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, Guderian a văzut tancuri adevărate pentru prima dată... în timpul unei călătorii în Suedia.

Tancurile construite în Germania au intrat în luptă în martie 1918 la canalul St. Quentin, dar acele blindate arătau considerabil diferit de modelele britanice și franceze - și de cele mai multe tancuri postbelice.

A7V era un monstru, cu 18 membri ai echipajului, șase mitraliere și un tun de 57 de milimetri.

Deși cu siguranță înspăimântător pentru trupele aliate, era scump, lent, cu probleme mecanice, plus că erau prea puține pentru a influența rezultatul războiului.

Greutatea lui A7V și designul îl încurca în labirintul de tranșee de pe frontul de vest. El avea nevoie de o mobilitate decentă pentru a fi eficient, dar înaltul comandament german le-a imaginat ca o cutie de greoaie.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Ne puteți urmări și pe Google News