S-a născut la 31 mai 1930, la San Francisco. Până să se dedice meseriei care l-a făcut celebru a fost tăietor de lemne, metalurgist, grădinar, ajutor la o benzinărie şi pianist.

Legendarul actor, regizor şi producător Clint Eastwood devenit celebru pentru rolurile sale de justiţiar din filme.

La decernarea premiilor Golden Globe în 1971, Clint Eastwood a primit premiul de excelenţă internaţională în cinematografie, Henrietta. În 1988, a primit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga sa activitate, iar în anul următor, a obţinut primul său Glob de Aur pentru regie, pentru filmul „Bird”.

De asemenea, a obţinut nominalizări la Festivalul de Film de la Cannes pentru Palme d’Or pentru „White Hunter Black Heart” în 1990. În 1993, pelicula „Unforgiven” a primit cinci nominalizări la premiile Academiei, între care una obţinută de Clint Eastwood pentru cel mai bun actor în rol principal. Pelicula a mai fost recompensată cu două premii Oscar la categoriile cel mai bun film şi cel mai bun regizor câştigate de Clint Eastwood. Filmul a mai obţinut Oscaruri la categoriile cel mai bun actor în rol secundar (Gene Hackman) şi cel mai bun montaj.

Podurile cu Mery Streep

În 1995, a semnat regia şi a interpretat rolul principal, alături de faimoasa Meryl Streep, în filmul „The Bridges of Madison County”. Clint Eastwood şi-a continuat evoluţia remarcabilă, de la simplu actor, până la producător şi scenarist, cu filmele „Absolute Power” (1997) şi „True Crime” (1999), „Space Cowboys” (2000), „Blood Work” (2002), „Mystic River” (2003).

Pentru pelicula „Mystic River”, Clint Eastwood a obţinut nominalizări la Oscar în 2004 pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun film. Pentru evoluţia din film actorul Sean Penn a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Tim Robbins a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Povestea agentului de securitate

În noiembrie 2019 în pelicula ”Richard Jewell”, a cărui premieră a avut loc, la Los Angeles, regizorul Clint Eastwood, spune povestea agentului de securitate bănuit pe nedrept că ar fi plasat o bombă în timpul Jocurilor Olimpice de la Atlanta şi prins într-o controversă mediatică care i-a distrus viaţa.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric