O vorbă din bătrâni spune că acela care sapă groapa altuia cade singur în ea. Exact asta i s-a întmplat, la propriu, tânărului din Târgu Cărbunești (județul Gorj), împușcat luni cu un glonț ieșit din poligonul de tragere din zonă.

Un tânăr de 22 de ani din județul Gorj a fost împușcat în cap în timp ce se afla la peste doi kilometri de un poligon de tragere din orașul Târgu-Cărbuneșt. Acesta se afla în cimitirul unui sat, unde, împreună cu un alt tânăr, săpau groapa în care urma să fie înmormântată o persoană decedată.

Glonțul, tras cu un pistol mitralieră de calibru 7,62 mm,  l-a lovit în cap, pătrunzându-i în craniu, dar, din fericire, rana nu a fost letală. Victima a ajuns la Spitalul Județean Craiova, și este în viață.

În cauză, Parchetul Militar Timișoara a deschis o anchetă în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii vătămare corporală din culpă.

”Se fac cercetări ample și operative, inclusiv din punctul de vedere al balisticii judiciare, pentru a vedea cum a ieșit glonțul respectiv în afara poligonului, la 2,7 kilometri distanță”, a declarat pentru EVZ, prim procurorul Parchetului Militar Timișoara, Radu Ilina.

Glonț de Kalashnikov

Acesta a precizat că proiectilul care l-a rănit pe tânăr este un glonț de calibru 7,62 mm. Anchetatorii așteaptă să îl primească, după ce a fost extras din craniul victimei, pentru a-l supune expertizei.

Surse din rândul Jandarmeriei au declarat pentru EVZ că pistolul mitralieră cel mai des găsit în dotarea acestei structuri este Kalashnikov. Arma are o distanță de tragere de 3.000 de metri, fiind letală până la o distanță de 1.500 – 1.800 de metri.

Poligonul de trageri din Târgu Cărbunești este folosit de angajații Ministerul Afacerilor Interne din Gorj, pentru antrenamente, luni fiind la exerciții peste 100 de cadre ale Jandarmeriei.

A doua victimă a trupelor MAI care se antrenează în Cărbunești

Marți a apărut o informație nouă în legătură cu Poligonul de trageri de la Târgu Cărbunești. Se pare că glonțul care l-a rănit pe tânărul gropar nu reprezintă nici pe departe un caz singular, ci au mai fost incidente și în trecut.

O femeie din satul Măceșu a relatat reporterilor Digi24 că familia ei a găsit, de Crăciun, un glonț într-un porc. Femeia susține că în momentul în care a tăiat porcul de Crăciun, a găsit, aproape de șira spinării, un glonț. La momentul respectiv a reclamat cazul la Poliție, însă oamenii legii nu au luat măsuri.

”Toți au rămas uimiți. Soțul meu l-a luat și s-a dus cu el la Poliție, Poliția a zis că nu este de-al lor, deci din pistoalele lor, cu toate că avem un vecin aici polițist, și a zis că este din unitatea militară, că au trageri, în poligon, la Cărbunești. Și soțul meu a zis că se duce acolo și zice «nu vă duceți, că ne ducem noi și vedem despre ce este vorba». Nu s-a mai întâmplat nimic”, a declarat femeia pentru sursa citată.

În cauză, abia acum, conducerea IPJ Gorj a dispus o anchetă internă, pentru a stabili de ce nu s-a dat curs plângerii formulate de săteanca din Măceșu la finele anului trecut.

Sursa foto: Pro TV