A murit un fost mare campion mondial. Avea doar 29 de ani

A murit un fost mare campion mondial. Avea doar 29 de ani Sursa foto: Dreamstime.com

Shawn Barber, fost mare campion mondial la săritura cu prăjina, a murit la vârsta de 29 de ani din cauza unor complicaţii medicale. Anunţul a fost făcut de agentul său.

Shawn Barber a murit. Agentul său, Paul Doyle, a declarat că fostul mare campion a decedat acasă, în Texas. Shawn Barbera cucerit aurul la Campionatele Mondiale din 2015 de la Beijing. De semenea, a câştigat Jocurile Panamericane din acelaşi an. Apoi a terminat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Shawn Barber a sărit peste ştacheta înălţată la 5,90 m, înainte de a obţine, în acelaşi an, o altă medalie, la Jocurile Panamericane de la Toronto.

Shawn Barber a murit

Agentul său, Paul Doyle, a anunţat moartea atletului canadian, printr-un mesaj postat pe social media. Agentul nu a dorit să ofere detalii privind circumstanţele decesului.

„Mai mult decât un atlet incredibil, Shawn a fost o persoană cu o inimă atât de bună, care i-a pus întotdeauna pe ceilalţi înaintea sa. Este tragic să pierdem o persoană atât de bună la o vârstă atât de tânără”, a spus Paul Doyle.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se ştia doar că Shawn Barber se confrunta de câțiva ani cu o boală despre care nu a dorit să vorbească niciodată. Din acest motiv a renunțat să participe în competiții din anul 2020.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doyle Management Group (@doylemanagement)

Deţine şi acum recordul la săritura cu prăjina în sală

Shawn Barber este în continuare deţinătorul recordurilor Canadei la săritura cu prăjina în sală (6,00 m) şi în aer liber (5,93 m).

Săritorul cu prăjina, care avea dublă cetăţenie, americană şi canadiană, a surprins întreaga lume atunci când a reuşit să cucerească aurul mondial, în 2015, la doar 21 de ani, devansându-i pe germanul Raphael Holzdeppe şi pe favoritul francez Renaud Lavillenie.

„Nu pot să cred că ai plecat, Shawn. Odihneşte-te în pace, prietene”, a reacţionat campionul francez la scurt timp după anunţ. Acesta a adăugat că  „familia săriturii cu prăjina a pierdut o persoană extraordinară”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

Shawn Barber. Sursa foto: CBC Olympics - Facebook

Shawn Barber era unul dintre cei mai buni săritori cu prăjina din lume

„Gândurile şi rugăciunile noastre merg către familia şi prietenii lui Shawn Barber, săritorul cu prăjina canadian - campion mondial în 2015, olimpic la Rio 2016 şi deţinător al recordului canadian”, a scris Athletics Canada pe X.

Săritorul cu prăjina polonez Piotr Lisek, care a câştigat argintul la Campionatele Mondiale de la Londra din 2017, a notat:

„Unul dintre cei mai buni săritori cu prăjina din lume a decedat astăzi. Am avut ocazia de a-l găzdui pe pământ polonez de multe ori, iar el şi-a arătat inima de multe ori cu o veselie incredibilă”.