Evenimentul Zilei > Actualitate > Sferă misterioasă în Africa. Obiect extraterestru, minge pierdută de renii Moşului sau deşeu de la sateliţi?
Sferă misterioasă în Africa. Obiect extraterestru, minge pierdută de renii Moşului sau deşeu de la sateliţi?

Sferă misterioasă în Africa. Obiect extraterestru, minge pierdută de renii Moşului sau deşeu de la sateliţi?

Este vorba de o minge cu origini necunoscute, prăbuşită din spaţiu în urmă cu o lună, cu un aspect asemănător cu al unui obiect din filmele SF, realizat dintr-un material sofisticat

Autorităţile locale nu au găsit nicio explicaţie după ce straniul obiect de metal a căzut la pâmânt într-o zonă din nordul Namibiei, stat din Africa – relatează www.dailymail.co.uk.

Cântăreşte 5,9 kilograme, are un diametru de aproximtativ 35 de centimetri şi suprafaţa sa seamănă ca „două jumătăţi lipite una de alta”, a declarat reprezentantul poliţiei, Paul Ludik.

Când mingea a lovit pământul a rezultat un crater de 30 de centimetri adâncime şi cu un diametru de 3,9 metri, deşi a fost găsit la 18 metri de acest loc.
Explozii înainte de prăbuşire

Populaţia locală pretinde că s-au auzit câteva explozii în zilele premergătoare momentul când sfera a fost găsită. Obiectul a fost identificat de un fermier pe pâmântul său.

Speculaţii amuzante

Acest eveniment a impus şi apariţia unor specualţii pe internet. Prima spune că această minge ar putea fi dovada clară a vieţii extraterestre, deşi obiectul seamăna şi cu capul unui personaj din serialul pentru copii „Teletubbies”

Alţii explică apariţia sa ca fiiind un obiect ce aparţine acceleratorului Large Hadron Collider al Centrului European pentru Cercetări Nucleare.
Alţii, cu nun simţ dezvoltat al umorului, spun că a fost pierdută de sania cu reni a Moşului sau reprezintă o Quaffle (minge magică) din seria Harry Potter.

O altă categorie pretinde că este doar un rezervor, care este utilizat de către sateliţii spaţiali pentru a depozita substanţe imflmabile.

NASA şi Agenţia Europeană vor lămuri cazul

Ludik a argumentat că sunt necesare câteva teste pentru a putea şti adevărul şi că NASA şi Agenţia Spaţială Europeană trebuie să fie anunţate.

Obiectul misterios a fost descoperit în urmă cu o lună. Însă de-abia acum s-a luat decizia de a fi prezentat publicului. Mingea este realizată dintr-un material foarte sofisticat, un material care pare să nu fie cunoscut omenirii.

Inspectorul general de poliţie, Vilho Hifindaka a adăugat că sfera care a aterizat la 480 de mile de capitala Namibiei, Windhoek, nu a reprezentant niciun pericol pentru populaţie.

Explicaţia plauzibilă
În prima parte a acestui an, întreaga lume a fost în alertă când unul dintre sateliţii NASA s-a probuşit pe suprafaţa terestră

Deşeuri imense de titan, cu o greutate de până la 160 de kilograme, de dimensiunea unui autoturism, au pătuns în Atmosfera Superioară şi s-au dezintegrat când au trecut prin atmosferă cu o viteză de 1.800 de mile pe oră, dar o parte dintre reziuduri au ajuns undeva prin Marea Britanie sau prin Ecuador.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: