Sfaturi esențiale pentru a ne feri de caniculă. Ce alimente să evităm în această perioadă

Sfaturi esențiale pentru a ne feri de caniculă. Ce alimente să evităm în această perioadă Caniculă. Sursa foto: Arhiva EVZ

În fața unei perioade de caniculă extremă în întreaga țară, specialiștii atrag atenția că este vital să adoptăm măsuri de protecție împotriva efectelor negative ale soarelui. Aceste precauții sunt esențiale pentru a ne menține sănătatea și pentru a evita eventualele probleme.

Dat fiind că reacțiile individuale variază, personalul medical explică că respectând câteva sfaturi simple, putem preveni impactul negativ al temperaturilor înalte asupra sănătății.

Ce să faci pentru a te proteja de caniculă

Medicul dermatolog Cristina Safta recomandă purtarea hainelor lungi și lejere, precum și a unei pălării sau a unei șepci pentru protecție împotriva razelor solare. De altfel, nu trebuie să uităm de crema de protecție solară, care este esențială pentru a preveni arsurile pielii.

În perioada de caniculă care va urma, simptome precum erupții cutanate cu mâncărimi, umflarea picioarelor, frisoanele sau amețelile ar trebui să fie semnale de alarmă clare că trebuie să vă adăpostiți la umbră și să nu petreceți foarte mult timp în fața soarelui puternic.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vorbim despre deshidratare, temperaturile înalte pot crește acest risc prin pierderea de apă în urmă transpirației excesive.

Vorbim de insolație, secundar expunerii la temperaturi înalte, agravarea problemelor respiratorii și cardiovasculare la persoanele cunoscute și asta pentru că temperaturile înalte pun o presiune pe sistemul cardiovascular, insomnie”, spune Popescu Irina, medic specialist Diabetologie.

Căldură

Căldură. Sursa foto: EVZ

Ce mâncăruri e bine să eviți în această perioadă

În plus, în timpul acestei perioade de caniculă, este recomandat să evităm consumul de alimente fast-food, bogate în calorii, dar sărace în nutrienți esențiali pentru organismul nostru.

Specialiștii recomandă să fim atenți și să evităm consumul excesiv de cafea și alcool, deoarece ambele pot duce la deshidratare.

Canicula

Caniculă. Sursa foto: Arhiva EVz

De asemenea, este important să ne asigurăm că consumăm suficientă apă. Cel puțin un pahar de apă la fiecare două ore și minim doi litri de apă pe zi.

În același timp, pentru a menține o temperatură confortabilă în locuință, este recomandat să închideți ferestrele expuse la soare în timpul zilei și să trageți draperiile pentru a reduce intensitatea luminii solare, potrivit antena3.ro.