Robert Cadar a murit răpus de o formă rară de cancer: melanom de mucoasă bucală cu metastaze cerebrale.

Cadar a fost operat la începutul anului, când a și ajuns în atenția Avocatului Poporului, care s-a sesizat din oficiu, pentru că acestuia i s-a refuzat decontarea unui tratament în străinătate.

Soția lui Robert a scris pe contul de socializare a lui Robert un mesaj sfâșietor: 

„Azi îngerul meu s-a dus să alerge în cer… a luat cu el inima mea și știu ca toata lumea l-a iubit… A fost cel mai minunat om, un luptător cu o voință și un optimist extraordinar care a adus numai bine pentru noi toti,… mie mi a fost cel mai grozav iubit, sot si prieten… Acum a încheiat cel mai dur maraton, dar l-a incheiat asa cum il stiti voi toti… Te iubesc, îngerul meu”, a comentat soția acestuia pe contul de Facebook.

După operația suferită anul trecut, Cadar scria pe blogul său despre chinul prin care a trecut în lupta cu boala necruțătoare: 

„A fost o operație complexă. Am pierdut mai multi mușchi, o parte din os, vena jugulară internă, vreo 7 kilograme în greutate și altele”

Robert Cadar scria la începutul anului, pe blogul personal un articol intitulat „Sistemul medical creat de oameni sănătoşi (împotriva cancerului. Ep.15)”, că în luna octombrie 2017 a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănatate Brașov, în baza documentelor medicale, să îi fie decontate costurile medicale ale tratamentului urmat în Franța, care se ridicau la 7.000 de euro.