Sfântul Imperiu maghiaro-român de limbă latină. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Sfântul Imperiu maghiaro-român de limbă latină. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Sfântul imperiu maghiaro-român

 

S-a întâmplat acum exact o sută de ani. Pe 16 ianuarie 1921. Majestățile lor regale, Regele Ferdinand și Regina Maria, împreună cu Prințul Carol au primit în audiență particulară și secretă, la Peleș, o delegație formată din șapte nobili maghiari dintre care unul cu sânge regal. Atât! O notă de câteva rânduri dintr-un metru cub de documente. Nu, nu m-am potolit, lucrez la un nou scenariu, care va fi piatra de boltă, cea mai importantă realizare a mea și a soției mele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vă povesteam altădată despre un joc care se numeşte „Dar, dacă...”. L-am jucat prin Orient, acolo distracţiile se refugiau în spatele zidurilor înalte ale caselor particulare, distracţiile publice erau puţine şi acelea numai religioase. Aşa că jucam multă Canastă şi multe jocuri printre care şi „Dar, dacă...”. Un joc de societate. Unul dintre participanţi punea o întrebare: „Dar, dacă, nu se inventa roata?” Iar ceilalţi, pe rând spuneau repercusiunile acestei ipoteze: „Nu ar exista automobile!” „Nu ar exista ceasuri!” etc etc.

În spiritul acestui joc, ”dar, dacă...” o să vă povestesc ceva, în exclusivitate absolută. Dacă nimic nu a fost scris despre întâlnirea de la Peleș din 16 ianuarie 1921, asta nu înseamnă că nu se știe ce s-a discutat acolo. Mai ales nobilii maghiari au lăsat cu limbă de moarte secretul întâlnirii cu regele român, care ar fi putut să schimbe soarta Europei și a Lumii. Un strănepot mi-a spus toată povestea. Da, am câțiva prieteni, nobili maghiari, oameni de o cultură și responsabilitate cum nu există la politicienii români. Nici la politicienii maghiari. Oameni pe care te poți baza și care spun mereu adevărul. Repet, știu povestea de la unul dintrei ei, strănepotul unui participant la întâlnirea secretă.

Ei bine, cei șapte nobili maghiari, dintre care unul era un lider foarte important al Partidului Crucilor cu Săgeți au propus monarhiei românești tronul Ungariei. Formarea unui Imperiu creștin maghiaro-român, după modelul defunctului Imperiu Austro-Ungar. Nobilii maghiari nu aveau încredere în amiralul fără flotă, regentul Miklós Horthy pe care îl bănuiau că va împinge Ungaria într-o aventură sinucigașă. Pe de altă parte imperiul propus le consolida drepturile în Transilvania. Ungaria avea o armată prost echipată și demoralizată după aventura cu Bela Kun, în schimb România avea o armată numeroasă, echipată cu capturi de război, în special tunuri Krupp și armament franțuzesc adus de generalul Berthelot. Știm cum a fost istoria, Iuliu Maniu s-a opus vehement, ”Ce, măria ta, vrei să dai Transilvania înapoi ungurilor?”. Dar, dacă… iată o istorie alternativă, teoria conspirației: