Severin consideră că Parlamentul European "nu şi-a respectat regulile de securitate, permiţând astfel ca doi jurnalişti de la Sunday Times să acţioneze sub acoperire în incinta Parlamentului, făcând înregistrări neautorizate cu dispozitive de înregistrare audio şi video, printre alte lucruri".

Acesta mai este nemulțumit că PE nu a depus plângeri penale împotriva "Sunday Times" şi că nu i-a reclamat pe jurnaliștii britanici pentru "pătrundere ilegală" în incinta sa. Europarlamentarul mai acuză PE că nu l-a apărat de acuzaţiile de trafic de influență care i s-au adus şi nu i-a oferit asistenţă juridică, ba chiar i-a sigilat birourile. Acesta cere instituției să-i permită imediat accesul la birourile sale, care sunt în continuare sigilate.

Adrian Severin a fost implicat, în martie 2011, în scandalul ”bani în schimbul amendamentelor”, după ce reporteri sub acoperire ai publicaţiei britanice "The Sunday Times" au oferit mai multor membri ai Parlamentului European diverse sume de bani în schimbul promovării unor amendamente. Severin a fost unul dintre cei patru europarlamentari implicați. Deși s-au făcut presiuni asupra lui, el a refuzat să demisioneze. În prezent, europarlamentarul, exclus din grupul socialiștilor europeni și demisionar din PSD este independent în PE. În noiembrie anul trecut, a susținut, în România, o conferință cu tema "Mitul excepționalității corupției românești", care a fost întreruptă de protestele unor reprezentanți ai societății civile.
CITIȚI ȘI:

  • După scandalul Severin, eurodeputații și-au făcut cod de conduită
  • Adrian Severin, prins de ONG-uri cu corupția în gură