Serviciul de Contraspionaj din Bulgaria a anchetat explozia de pe podului Kerci. Premierul bulgar, anunț de ultimă oră

Serviciul de Contraspionaj din Bulgaria a anchetat explozia de pe podului Kerci. Premierul bulgar, anunț de ultimă oră Sursa:rosavtodor.ru

Serviciul de contraspionaj din Bulgaria a solicitat informații serviciilor despre camionul care a explodat pe Podul Crimeii, a anunțat purtătorul de cuvânt al cabinetului, Anton Kutev. Rezultatele anchetei au fost anunțate de către premierul bulgar interimar, Gălăb Donev.

UPDATE. Premierul bulgar interimar, Gălăb Donev, a declarat că Bulgaria nu are nicio complicitate în pregătirea exploziei Podului Crimeii şi nu există o astfel de acuzaţie formulată oficial de partea rusă.

Premierul bulgar a declarat că încă de duminică seară a dispus Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) să înceapă o verificare a traseului camionului care a explodat pe Podul Crimeii, în urma informaţiilor din mass-media privind o legătură a traseului autovehiculului cu Bulgaria.

Bulgaria este conectată doar ca punct geografic de-a lungul traseului camionului

„Această informaţie pe care o aveţi nu este exact aşa, nu este de încredere. Bulgaria este conectată doar ca punct geografic de-a lungul traseului camionului. Acest lucru va fi clarificat. Toate documentele aflate la dispoziţia autorităţilor vamale, organelor Ministerului Afacerilor Interne şi DANS vor fi clarificate, urmând să se furnizeze informaţii autorităţilor competente care sunt relevante pentru caz”, a declatat premierul Donev. potrivit Rador.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ştirea iniţială: În explozia podului Kerci se implică și Serviciul de Contraspionaj din Bulgaria. Mai exact, guvernul bulgar vrea să știe totul despre camionul care a explodat pe Podul Kerci şi se fac verificări, atât de către Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională (DANS), cât şi de către Ministerul de Interne cu privire la explozia de pe Podul Kerci.

„Preşedintele Rumen Radev trebuie să dea un răspuns clar de ce Bulgaria este prezentă în informațiile comunicate de partea rusă despre explozia Podului Crimeii”, a declarat Biroul Executiv al Partidului Socialist Bulgar. „Urmează să vedem care vor fi rezultatele”, a adăugat Kutev.

Rusia spune acel camion ar fi plecat din Bulgaria

Potrivit preşedintelui Comitetului de anchetă rus, Aleksandr Bastrîkin, camionul ar fi plecat din Bulgaria şi ar fi trecut prin Georgia, Armenia, Osetia de Nord, ţinutul Krasnodar (ultimele două fiind teritorii ale Federaţiei Ruse) înainte de a ajunge la intrarea pe pod, se arată în raportul prezentat președintelui rus Vladimir Putin.

Contraspionajul bulgar a fost nevoit să deschidă o anchetă după ce Rusia a acuzat că acel camion care a provocat explozia de pe podul Kerci, care leagă peninsula Crimeea de teritoriul său, ar fi plecat din Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene.

„Investigaţia a fost declanşată imediat după apariţia acestei informaţii şi la ordinul premierului interimar Galab Donev”, a comunicat Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională, responsabilă cu activităţile de contraspionaj.

Vladimir Putin a numit drept „act terorist”, pentru a justifica atacurile de luni cu zeci de rachete asupra oraşelor ucrainene.

Unde a fost încărcat camionul cu material exploziv şi care a fost cauza exploziei

Boiko Borisov, câștigătorul alegerilor parlamentare din 2 octombrie, a declarat: „Dacă aş fi în locul serviciilor ruseşti, m-ar interesa mai mult unde a fost încărcat camionul cu material exploziv şi care a fost cauza exploziei. Asta e important. Nu este posibil ca acesta să fi fost încărcat în Bulgaria”.

La începutul lunii octombrie, alegeri legislative, pentru a patra oară în mai puţin de doi ani, au avut loc în Bulgaria, unde poziţia faţă de războiul din Ucraina este unul dintre elementele care complică formarea unui nou guvern.

Boiko Borisov, un politician conservator cu tentă populistă, a invitat cele şapte partide care au intrat în parlament să negocieze un acord privind noul guvern, ale cărui probleme cele mai importante ar fi, afirmă el, combaterea inflaţiei, războiul din Ucraina şi opoziţia faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit Agerpres.