Situație delicată în PNL: Crin Antonescu a criticat proiectul de lege prin care șeful Departamentului de Informații pentru Apărare de la MApN ar urma să fie numit direct de premier, numai că pe proiectul respectiv, pe lângă semnăturile pesediștilor, apare și cea a senatorului liberal Corneliu Dobrițoiu.

A semnat doar titlul

Tras de urechi de șeful său pe linie de partid, Dobrițoiu a înaintat Senatului o cerere privind retragerea semnăturii de pe proiectul de act normativ.

Întrebat de ce a semnat pentru susținerea proiectului respectiv, iar apoi s-a răzgândit, fostul ministru al Apărării a avut un răspuns stupefiant: a semnat pentru titlul proiectului, iar abia ulterior a văzut textul. „Datorită faptului că inițiatorii m-au rugat să-i susțin, am spus da, dar să-mi aduceți și mie documentul. Au venit cu o fișă pentru semnături și au promis că ulterior vor aduce și documentul, lucru pe care l-au făcut, dar mai târziu. În document au fost lucruri pe care eu personal nu leam putut accepta”, a declarat Dobrițoiu pentru EVZ.

„De ce mi-era teamă, n-am scăpat”

Întrebat care sunt prevederile din proiect cu care nu mai este acum de acord, senatorul PNL a evitat să dea un răspuns concret. El a spus că își va susține punctul de vedere în momentul în care se va discuta proiectul în Comisia de apărare.

„Nu vreau să fac o discuție pentru a nu genera o atitudine revanșardă din partea re p re z entanților Comisiei”, a explicat Dobrițoiu.

Întrebabat, din nou, cum a semnat pentru susținerea unui proiect de lege fără să-l vadă, fostul ministru al Apărării a răspuns: „Am spus, bine, înțeleg, sunt de bună credință, semnez, dar mâine să am documentul. Nu l-am avut. De ce mi-era teamă s-a întâmplat, am văzut, elementele sunt de neacceptat, nu de mine ca liberal, ci de orice om politic. Am semnat de susținere pe titlul proiectului legislativ”, a spus Dobrițoiu.

În contextul în care liberalii sunt puternic curtați de PSD, iar unii dintre ei cochetează cu adversarul, demersul lui Dobrițoiu poate fi interpretat și altfel decât ca o simplă stângăcie. „Sincer, nu știu dacă regulamentar se poate, dar în orice caz nu mai este solidar cu acest proiect pe care inițial l-a semnat, împreună cu un buchet de pesediști, specialiști în probleme militare”, declara Antonescu vineri. Proiectul este în prezent în dezbatere la Camera Deputaților.