Ce SERVICIU şi-a găsit LEO de la STREHAIA

Ce SERVICIU şi-a găsit LEO de la STREHAIA

Prinţul ţiganilor, Leo de la Strehaia, a avut marţi o zi foarte încărcată ca denunţător la DNA.

Leo de la Strehaia l-a denunţat la DNA pe un procuror de la DIICOT Mehedinţi. El şi-a amintit că familia sa i-ar fi dat şpagă procurorului un milion de euro pentru a-i scăpa de dosare. Ca bonus, prinţul l-a dat în primire şi pe unchiul său, care l-ar fi ameninţat cu moartea în cazul în care face denunţul.

Leo de la Strehaia susţine că în 2012, tatăl lui, Mihai Ion, şi unchiul lui, Ion Mihai Mituş, ar fi dat şpagă un milion de euro unui procuror şef DIICOT Mehedinţi care instrumenta mai multe dosare ce priveau infractiuni economice comise de verişorii săi, copiii lui Ion Mihai Mituş.

"Am venit la DNA, am depus un denunţ pentru că tata şi unchiul meu Mihai Ion Mitus din Strehaia au dat şpagă la procuror şef al DIICOT Mehedinţi 1 milion de euro. Unchiul meu are dosar la DIICOT, au fost nişte arestări şi până la urma s-a ajuns la procuror şi prejudiciul era de peste 50 de milioane şi ca să ţină dosarele sub tejghea ca să poata să dea clasare, procurorul a cerut un milion de euro şpagă. Nu i-am dat eu banii, ci tata şi unchiul. Am fost şi eu cu ei la Drobeta Turnu Severin. Banii au fost în bancnote de 100 de lei şi de 50 de lei, vreo 45 de miliarde... Ştiţi foarte bine că eu sunt cu înregistrările, dar nu am dat eu banii. Eu am fost acolo dar n-am discutat cu procurorul. Eu am fost de faţă când procurorul a primit banii. Acum sunt ameninţat de unchiul meu că mă omoară dacă depun plângere, dar eu nu mai suport presiunea şi nu vreau să mai fiu implicat în aşa ceva", a declarat Leo de la Strehaia, în faţa sediului DNA. 

Conform anchetei, în perioada 2010- 2012, clanul Mihai a format un grup infracţional care, prin intermediul mai multor firme, a efectuat achiziţii intracomunitare de produse agroalimentare (zahăr, ulei) din Ungaria şi Bulgaria, pentru care a întocmit documente fictive în vederea efectuării de operaţiuni ilicite de import-export, ulterior valorificându-le pe piaţa internă. De asemenea, mărfurile au fost cumpărate de la parteneri din statele menţionate, fără achitarea TVA, iar la comercializarea acestora pe teritoriul României membrii grupării au colectat TVA aferentă, rezultând sume de bani pe care, deşi aveau obligaţia să le achite către bugetul de stat, şi le-au însuşit, folosindu-se de facturi fictive, pe care le-au înregistrat în evidenţele contabile, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de peste trei milioane de euro.