Evenimentul Zilei > International > Serviciile secrete iraniene își fac de cap în Turcia. Un membru al opoziției iraniene a fost asasinat în plină stradă la Istanbul
Serviciile secrete iraniene își fac de cap în Turcia. Un membru al opoziției iraniene a fost asasinat în plină stradă la Istanbul

Serviciile secrete iraniene își fac de cap în Turcia. Un membru al opoziției iraniene a fost asasinat în plină stradă la Istanbul

Un bărbat de origine iraniană, proprietarul unui site de socializare al opoziției iraniene, a fost împușcat mortal la mijlocul acestei luni la Istanbul, a informat presa turcă lunea aceasta.

Massoud Molavi, în etate de 30 de ani, a fost ucis  în timp ce mergea pe stradă împreună cu un prieten în districtul Sisli din Istanbul pe data de 14 noiembrie, conform agenției de știri DHA.

La fața locului au fost găsite cartușe goale iar înregistrările furnizate de către camerele de supraveghere din zonă au surprins momentului atacului armat.

Molavi a ajutat la administrarea unui canal de Telegram, numit „Black Box”, unde sunt publicate acuzații de corupție împotriva membrilor guvernului, a serviciilor judiciare și a serviciilor de informații din Iran. Molavi a susținut că are surse de informații în sânul Gărzilor Revoluționare Iraniene.

Poliția turcă a declarat pentru  DHA că o investigație este în desfășurare și că în prezent nu există informații suplimentare despre Molavi.

Este cunoscut faptul că serviciile de informații ale iraniene au o prezență importantă în Turcia unde locuiesc mulți iranieni exilați și mulți alții își petrec vacanțele.

În aprilie 2017, Saim Karimian, proprietarul unui canal de televiziune prin satelit în limbă persană, GEM TV, a fost ucis de către atacatori neidentificați la Istanbul.

Saim Karimian, cetățean britanic de origine iraniană care a condus canalul de televiziune GEM TV care emitea din Dubai, oferea programe occidentale publicului vorbitor de limbă persană.