Direcția Națională de Informații a Statelor Unite a anunțat, joi, că a ajuns la concluzia că noul coronavirus nu a fost creat de om sau a fost modificat genetic.

„Ansamblul serviciilor de informații oferă în mod constant sprijin crucial liderilor politici și celor care luptă împotriva virusului care provoacă maladia Covid-19, care provine din China”, a declarat Direcția Națională de Informații (DNI) în un comunicat de presă.

„Serviciile de informații se alătură consensului larg al comunității științifice pentru a conveni că virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni sau modificat genetic”, se arată în comunicat.

„Comunitatea de informații va continua să studieze cu atenție informațiile care apar pentru a determina dacă epidemia a început cu un contact cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident la laboratorul din Wuhan”, orașul de la care a pornit pandemia, încheie comunicatul.

Această rară declarație publică a serviciilor americane de informații vine după ce președintele Donald Trump nu a exclus să ceară despăgubiri Beijingului pentru epidemia cu noul coronavirus.

Conform mass-media americană, Donald Trump a instruit serviciile de informații să afle originea virusului, care a fost atribuită inițial pe o piață din Wuhan, atribuită inițial unei piețe din Wuhan, înainte ca un laborator de cercetări din acest oraș să fie suspectat, scrie AFP.

„Suntem nemulțumiți de China”, boala „ar fi putut fi oprită la sursă și nu s-ar fi răspândit în întreaga lume”, a declarat recent liderul de la Casa Albă.

Potrivit unui sondaj recent al centrului Pew Research, 29% dintre americani cred că noul coronavirus a fost creat într-un laborator, fie inteționat (23%) fie accidental (6%).