Șerban Nicolae, deputat PSD: „În momentul în care încarci Direcția Națională Anticorupție cu două sticle de vin și un salam primit de nu știu ce polițist pe nu știu unde (…), cu dosarele de la „Portocală” cu Tony Blair și cu aberații din astea, în momentul ăla se pare că ai o încărcătură foarte mare de dosare penale de corupție. În loc să te ocupi de adevărata corupție, să vezi unde sunt banii – au americanii o expresie foarte simplă: follow the money -, acolo e corupția. Uitați-vă ce se întâmplă în vestul Europei, unde într-adevăr e corupție de miliarde, sute de milioane, bănci, fonduri de investiții, aia e corupția, cu bani foarte mulți prin care se pervertește funcționarea autorităților publice, nu dosarul lui Dragnea cu DGASPC Teleorman”.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

 

Te-ar putea interesa și: