Evenimentul Zilei > Justitie > Sentință definitivă! Om de afaceri, ani grei de închisoare. A abuzat o fetiță de 12 ani
Sentință definitivă! Om de afaceri, ani grei de închisoare. A abuzat o fetiță de 12 ani

Sentință definitivă! Om de afaceri, ani grei de închisoare. A abuzat o fetiță de 12 ani

O pedeapsă grea a primit un om de afaceri străin care a profitat de relația cu o româncă și a abuzat de fetița acesteia

De cel puțin 20 de ori a abuzat un om de afaceri chinez de copila concubinei sale, o româncă din localitatea Salonta, județul Bihor, au stabilit magistrații.

Omul de afaceri chinez stabilit în Salonta, proprietarul unui magazin chinezesc din oraş, a fost judecat pentru că a violat-o în mai multe rânduri pe fetiţa de 12 ani a concubinei sale.

El a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea, verdictul aspru reprezentând o premieră pentru instanţele din Bihor.

Bărbatul, Wu Minwei, a fost arestat preventiv pe 28 martie 2020 şi a fost trimis în judecată două săptămâni mai târziu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru viol în formă agravată şi continuată, după ce, din vara trecută şi până în luna martie a acestui an, a agresat-o sexual în mai multe rânduri pe fetiţa de 12 ani a concubinei sale, au transmis jurnaliștii de la ebihoreanul.ro.

Acuzaţia formulată pe numele afaceristului a fost de viol în formă continuată şi i s-au imputat în total 20 de acte materiale de viol comise asupra victimei sale.

Inițial, pentru faptele sale Judecătoria Salonta l-a condamnat la 5 ani de detenţie, interzicându-i totodată dreptul de a fi tutore sau curator, de a comunica în orice mod cu fetiţa şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 100 metri, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Chinezul Wu Minwei a atacat, însă, soluţia, iar procesul s-a reluat la Curtea de Apel Oradea, unde instanţa i-a respins apelul.

A făcut recurs și a primit o sentință aspră

Curtea de Apel Oradea a admis, în schimb, solicitarea procurorilor din Salonta, care au cerut pedeapsă mai mare, pe motiv că instanţa de fond nu ar fi ţinut cont la pronunţarea sentinţei de faptul că victima era minoră şi în îngrijirea bărbatului, caz în care fapta este este pedepsită mult mai aspru, de la 5 la 12 ani, faţă de un viol asupra unei persoane majore, pedepsit între 3 şi 10 ani.

Iar judecătorii le-au dat dreptate. Completul de judecată format din magistraţii Laura Soane şi Adina Cioflan a desfiinţat soluţia judecătorilor din Salonta şi a decis, prin sentință definitivă, condamnarea cetăţeanului chinez la 10 ani de detenţie.

Este cea mai mare pedeapsă pronunţată în ultimii ani în Bihor pentru o astfel de faptă, după cum susţin reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Oradea, cei care au susţinut acţiunea procurorilor din Salonta în faţa instanţei.

Cele două judecătoare au menţinut și interdicţiile dispuse de instanţa din Salonta, care i-a interzis bărbatului dreptul de a fi tutore sau curator, de a comunica în orice mod cu fetiţa şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 100 metri, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Totodată, conform dispoziţiilor, fetiţa poate solicita emiterea unui ordin european de protecţie împotriva lui Wu Minwei, care va permite ca măsurile de protecţie dispuse de instanţele româneşti să se aplice şi pe teritoriul statului unde îşi va stabili în viitor domiciliul.

Curtea de Apel Oradea a adăugat, la aceste dispoziţii şi una nouă: după eliberarea din Penitenciar, Wu Minwei va trebui să părăsească ţara, fiindu-i interzis dreptul de a se afla pe teritoriul României pe o durată de 5 ani.

 


Copii, sclavi la fermă. Descoperire șocantă în România

Un pedofil din Bihor a violat, repetat, o fetiță de 12 ani. A fost arestat abia după ce micuța a născut