Senatorul Alin Tișe a fost ales președinte al Consiliului Județean Cluj

Senatorul Alin Tișe a fost ales președinte al Consiliului Județean ClujAlin Tișe. Sursa foto: Arhiva EVZ

După patru ani de absență, Alin Tișe, senator PNL de Cluj, a fost ales în fruntea Consiliului Județean Cluj, cu votul consilierilor PNL și UDMR. Tișe a fost votat de 25 de consilieri județeni, în timp ce candidatul de la PSD, deputatul Cornel Itu, a primit doar 12 voturi.

În ultimii patru ani, fotoliul de președinte al CJ Cluj le-a adus celor care l-au ocupat doar dureri de cap și probleme. Horea Uioreanu, ales în 2012, președinte, a fost arestat pentru luare de mită iar ulterior condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Al doilea ocupant a fost Mihai Seplecan, care după doar câteva luni, a fost obligat să renunțe la post și s-a ales cu un dosar penal, după ce s-a aflat public că și-a falsificat diploma de licență.

După ce a fost ales în funcție, Alin Tișe le-a mulțumit celor prezenți. ”Avem foarte multă treabă de făcut, oamenii așteaptă foarte multe lucruri de la Consiliul Județean. Am mare încredere în oamenii care muncesc în acest Consiliu Județean și sper că începând de azi această majoritate transpartinică să existe în toate proiectele importante pe care clujenii le așteaptă. Sper ca împreună cu dumneavoastră să continuăm aceste proiecte pe care oamenii la așteaptă și în egală măsură să rezolvăm problemele pe care clujenii le au. Se așteaptă de la noi soluții”, a scris Alin Tișe, pe contul său de facebook.

Negocieri dure cu UDMR care a vrut plăcuțe bilingve

PNL a dus negocieri dure cu UDMR pentru ca Uniunea să îl susțină pe Tișe, în funcția de președinte al CJ Cluj. În prima fază, UDMR Cluj a anunțat că va vota alături de PNL dacă acest partid politic va fi de acord cu montarea de plăcuțe bilingve la intrarea în toate localitățile din județul Cluj, chiar și acolo unde nu există populație de origine maghiară. În cele din urmă, UDMR s-a mulțumit cu o concesie legată de montarea de astfel de plăcuțe în 13 localități.

Pe lângă cerința plăcuțelor, reprezentanții Uniunii au cerut mai multe posturi în administrația locală și județeană dar și de membrii în Consiliile de Administrație la regiile subordonate Consiliului Local Cluj Napoca sau Consiliului JUdețean Cluj.

Un reprezentant de frunte al PNL a declarat pentru EvZ, că aceste negocieri au fost dure și s-au complicat din cauza neînțelegerilor crunte care există între membrii PNL și foștii PD-L-iști.