Semnul de circulație care le dă șoferilor adevărate bătăi de cap. Ce manevră indică

Semnul de circulație care le dă șoferilor adevărate bătăi de cap. Ce manevră indicăSursa: Arhiva EVZ

Deși semnele de circulație ar trebui să fie extrem de bine cunoscute de către șoferi, există anumite indicatoare care pot fi ușor confundate, în special pentru că seamănă cu altele.

Prin urmare, indicatorul ce indică presemnalizarea unei amenajări rutiere care oferă şi posibilitatea întoarcerii vehiculelor poate fi ușor confundat de șoferi, mai ales că seamănă cu un sens giratoriu.

Semnul de circulație necunoscut de mulți șoferi

Indicatorul de presemnalizare a unei amenajări rutiere care oferă şi posibilitatea întoarcerii vehiculelor se întâlnește pe drumurile publice care oferă posibilitatea conducătorilor de vehicule, să execute manevra de întoarcere.

Prin urmare, șoferii nu trebuie să aplice aceleași reguli ca într-un sens giratoriu deoarece semnificația indicatorului este alta. Ei nu au prioritate de trecere față de vehiculele care circulă din sens opus și tocmai de aceea, dacă doresc să întoarcă ei  trebuie să se acorde întâi prioritate vehiculelor care circulă pe banda principală, potrivit Cancan.

Sursa: DRPCIV

Semnul de circulație pe care nu-l mai știe nimeni

Pe rețelele sociale a circulat mai mult timp o poză cu un indicator rutier ce era folosit în anii 1920. Întrebați dacă știu ce semnifică aceștia, aproape 99% dintre șoferi au afirmat că nu cunosc semnificația lui.

Este vorba despre un cerc cu roșu care prezintă în interior trei puncte de mari dimensiuni. Sub cerc o săgeată care indică în jos.

Acesta indica faptul că în funcție de situație, interzicerea accesului, oprirea sau accesul restricționat. În cazul de față, indicatorul interzice accesul pentru orice tip de vehicul (Gesperrt für kraftfahrzeuge aller art – în limba germane n. red.).

Atunci când în interiorul săgeții din partea inferioară era indicat și un interval orar, șoferii știau când au voie sau nu să circule în zona în care se aplica interdicția. Un semn similar, dar cu săgeata indicând spre stânga sau către dreapta, arăta direcția de circulație obligatorie. Dacă săgeata era orientată în sus, era doar un indicator de avertizare sau o presemnalizare.

Acest tip de indicatoare erau folosite în perimetrul orașelor germane în urmă cu 100 de ani.

Sursa foto: Pro Motor