Semnele că trebuie să îți schimbi anvelopele. Când trebuie să faci acest lucru, de fapt

Semnele că trebuie să îți schimbi anvelopele. Când trebuie să faci acest lucru, de fapt

Multor șoferi li se pare că anvelopele lor se află într-o stare foarte bună. Totuși, dacă arunci o privire mai atentă îți dai seama că a venit timpul să le schimbi. Află care sunt cele șase semne care îți arată că trebuie să faci acest pas.

Anvelopele pot fi schimbate și pentru că devin prea uzate nu doar pentru că se trece de la un sezon la altul. Gradul de uzură îți poate indica și alte probleme pe care le are mașina. Dacă anvelopele tare suferă de o uzură puternică, acest lucru se poate întâmpla din cauza unor probleme de aliniere ale roților. Uzură pe ambele margini se datorează unei presiuni mult prea scăzute și uzură pe partea de mijloc a benzii este din cauza presiunii prea mari.

Este important de precizat că există mai mulți factori care influențează durata de viață a anvelopelor tale. Dacă conduci mai mult, dacă drumurile sunt de o calitatea mai proastă, dacă vremea este una nefavorabilă, te supui riscului de a-ți uza rapid anvelopele. Totuși, ca să îți dai seama când trebuie să schimbi anvelopele ai nevoie doar de o privire atentă, un dispozitiv de măsurare a adâncimii profilului.

Semne că anvelopele tale trebuie schimbate

Dacă anvelopa ta prezintă tăieturi laterale sau fisuri înseamnă că e timpul să le schimbi. În funcție de drumurile pe care conduci, uzura anvelopelor sau modul în care au fost depozitate acestea, pot apărea tăieturi sau fisuri. Tăieturile pot apărea după o lovitură cu o piatră sau alte obiecte ascuțite. De asemenea, dacă anvelopele au fost lăsate la soare, la căldura excesiva sau langă surse de ozon, ele își pot pierde din proprietăți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poate că anvelopa nu pare sa piardă din presiune atunci când are un cui în ea, dar aceasta problemă trebuie rezolvată cât mai repede cu putință. Anvelopa se poate dezumfla în timp, lăsându-l pe șofer cu o pană într-un moment neașteptat. În același timp, există posibilitatea pătrunderii umezelii în anvelopă.

Ce faci dacă îți apar bule de aer sau umflături pe anvelope

În cazul în care pe anvelopele tale apar bule de aer sau umflături, acestea trebuie schimbate imediat. Umflăturile apar după lovirea cu o bordură sau o groapă la supraîncărcarea autovehiculului sau când presiunea este neadecvată. Atunci când anvelopa este suprasolicitată, se produc rupturi în interior la nivelul structurii metalice. Ulterior, în acele porțiuni se deformează sub forma unei umflături. Aceste anvelope nu pot fi reparate la o vulcanizare. În plus, ele prezintă un risc crescut de explozie.

Un alt semn că trebuie schimbate este atunci când simți o serie de vibrații în volan la viteze mici, aproximativ 50km/h. Acest lucru îți poate arăta că anvelopele sunt uzate inegal. De asemenea, atunci când este deteriorată valva, anvelopele trebuie schimbate. În plus, este recomandat la schimbul anvelopelor și schimbarea valvelor. Cu toate acestea, mulți nu acorda atenție acestui lucru, valvele se deteriorează, iar în anvelopă pot pătrunde umezeala sau alte reziduuri ducând la defectarea ei, notează Radburg.ro.