Semne de ”dincolo”? Sunetele inexplicabile pe care le aud oamenii
- Georgeta Petrovici
- 11 mai 2020, 04:30
Mai multe zgomote stranii sunt imposibil de explicat științific. Vin de peste tot: din pământ, din apă, din cer. Unele apar periodic, în același loc. Altele sunt unice, au fost înregistrate, iar specialiștii caută să le dea explicații.
Marți, 21 aprilie, și apoi miercuri, 22 aprilie, la Angers, în Franța, locuitorii au auzit un zgomot ciudat. L-au sesizat locuitorii din oraș, dar și cei din împrejurimi. Unii au spus că ar fi ca un zgomot de avion, alții l-au comparat cu cel al unui tren sau al unui trăsnet. Cu toții însă au menționat că acesta le-a dat o senzație de teamă. Autoritățile au precizat că nu au trecut avioane prin zonă, iar cerul a fost senin. Întâmplarea a readus în discuție alte sunete ciudate care apar pe planetă.
O altă descoperire neașteptată a fost făcută de seismologii americani în octombrie 2018, în Antarctica. Nici în acest caz cercetătorii nu au putut oferi o explicație, deși una din teorii e că e un efect al încălzirii climatice. ”Cântecul” seamănă cu sunetele unui flaut.
Și 50 de dune de nisip din 35 de deșerturi ale lumii ”cântă”. Sunetele au fost consemnate din California în Africa, trecând prin China și Qatar. Sunetele dunelor au fost auzite și de Marco Polo, care le compara cu tamburine de război. Și în acest caz studiile continuă.
”Hum”, un zgomot iritant, de joasă frecvență, pe care doar o persoană din 20 îl poate percepe, a fost sesizat în SUA, Marea Britanie, Europa de Nord. Nicio autoritate din lumea întreagă care l-a studiat, nu a ajuns la niciun rezultat.
Sunete bizare vin însă și din spațiu. În 2017, cercetătorii au observat pentru prima dată un puternic semnal radio venit din spațiu, iar ulterior, semnale similare au fost înregistrate în Australia. Peste 150. E vorba de semnale scurte, de numai câteva milisecunde.
Yang Liwei, primul astronaut chinez care a ajuns în spațiu, a relatat într-un interviu că a auzit zgomote stranii când se afla în naveta sa spațială, în 2003, ca și când cineva lovea în aparatul de zbor. ”Acest zgomot nu venea nici din exteriorul, nici din interiorul navetei spațiale.
Semăna cu zgomotul pe care l-ar face un ciocan de lemn care ar bate într-o găleată de metal”, a declarat astronautul. În 2016 s-a spus că zgomotele stranii percepute de astronaut ar fi provenit de la deformări minuscule apărute în materialul capsulei spațiale.
În noiembrie anul trecut un urlet cumplit a fost înregistrat în padurea canadiană de un vânător. Deși oamenii de știință au cercetat înregistrarea, nu s-a putut stabili ce animal a produs zgomotul respectiv.
Un sunet misterios vine dinspre fundul Oceanului Arctic, în zona micului sat canadian Igloolik. Prima dată a fost semnalat în 2016. Oamenii relatează că e un fel de țiuit care pare să provină dinspre fundul oceanului. Ministerul Apărării din Canada a început o anchetă, care nu a ajuns la nicio concluzie.
Și sunetele metalice care se aud din Gropa Marianelor (n.r. - cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului) au fost studiate mai multe luni, de cercetătorii americani de la centrul Hatfield pentru științe marine din Oregon. Acestea durează între 2,5 și 3,5 secunde și au cinci faze, pornind de la frecvențe joase și terminând cu o variație metalică. Se crede că sunetele ar proveni de la o balenă din subordinul Mysticeti.
Radioamatorii indieni au captat, în 2016, un semnal misterios, submarin, venind din Marea Omanului.
Sursa: Digi24