Înaintea meciului de deschidere al turneului final din Hexagon, Didier Deschamps, selecționerul Franței, a vorbit frumos despre naționala pregătită de Anghel Iordănescu și consideră că echipa României nu este o defensivă.

„Şi pentru noi şi pentru ei cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinaţi colectiv. Nu e o echipă care rămâne în 16 metri când are mingea. Face tranziţia bine din apărare în atac.

Faptul că e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie să facem un caz din asta. Trebuie să ne păstrăm luciditatea. Nu trebuie să banalizăm acest meci. Nu trebuie să aibă o influenţă prea mare asupra jocului faptul că este cel de deschidere. Nu trebuie să pierdem energie înainte de start, doar gândindu-ne la această partidă.

„Va depinde şi de jocul pe care îl va propune România. Vreau să avem cât mai mult mingea. Dacă nu vom avea posesie, trebuie să învăţăm să ne apărăm. România are mulţi jucători tehnici. Trebuie să păstrăm tempoul meciului. După cum ştiţi, au fost meciuri amicale până acum, în ultimii doi ani. Evident acum doi ani nu erau aceiaşi jucători, ce era atunci e dificil de comparat cu ce e acum. Avem o echipă competitivă. Trebuie să avem echilibru şi să avem un bloc defensiv care să fie bine pus la punct. Suntem capabili să marcăm şi să ne punem adversarul în dificultate”, a declarat Deschamps.

Te-ar putea interesa și: