Evenimentul Zilei > Justitie > SEISM provocat de PSD la nivel european. Lovitură decisivă pregătită de Dragnea. Anunț făcut la nivel înalt
SEISM provocat de PSD la nivel european. Lovitură decisivă pregătită de Dragnea. Anunț făcut la nivel înalt

SEISM provocat de PSD la nivel european. Lovitură decisivă pregătită de Dragnea. Anunț făcut la nivel înalt

PSD lansează o ipoteză care produce unde de șoc puternice în România. Conform senatorului Șerban Nicolae, România s-ar putea retrage din Parchetul European.

Varianta retragerii din acest proiect al Uniunii Europene are și o explicație. Conform declarațiilor oferite de Șerban Nicolae, proiectul nu are acoperire constituţională în România.

Liderul PSD afirmă că procurorii pot activa doar pe lângă instanţele din ţară şi nu se pot constitui în parchete din afara graniţelor, contrar prevederilor Constituţiei.

"Am spus ca România e posibil să se fi grabit în a se angaja că poate trimite la Parchet European procurori. Pentru că, potrivit Constituției României, procurorii își desfășoară activitatea în cadrul Ministerului Public, constituiți în parchete pe lângă instanțele de judecată.

Parchetul European, așa cum e prevăzut el ca instituție, nu este constituit pe lângă o instanță de judecată și procurorii nu își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției din vreo țară și atunci am putea avea procurori de două categorii, ceea ce, la acest moment, pare să fie o problemă",  a spus Șerban Nicolae, într-o intervenție la Antena 3.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: