Evenimentul Zilei > International > Seism de suprafață în Filipine. Au fost anunțate ”zdruncinături puternice”
Seism de suprafață în Filipine. Au fost anunțate ”zdruncinături puternice”

Seism de suprafață în Filipine. Au fost anunțate ”zdruncinături puternice”

Seism de suprafață în Filipine. Au fost anunțate zdruncinături puternice

Seismul, cu o magnitudine de 6 grade, s-a produs la ora locală 12:22 (04:22 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la doi kilometri est de orașul Magsaysay, cu aproximativ 34.600 de locuitori, în insula Mindanao, la o adâncime de 24,6 km, a indicat USGS.

Serviciul de securitate civilă din arhipelagul filipinez a anunțat zdruncinături puternice în regiune, dar -conform primelor informații – seismul nu a provocat victime sau daune materiale.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) nu a emis până acum niciun avertisment de tsunami după acest puternic cutremur în sudul Filipinelor.

Filipine se află în aşa-numitul „inel de foc al Pacificului”, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente şi o activitate vulcanică semnificativă, în jur de 7.000 de seisme pe an, majoritatea moderate.

La sfârșitul lunii ianuarie, un seism cu magnitudinea de 7 grade s-a produs în largul sudului arhipelagului filipinez, la aproximativ 310 km sud-est de Davao, un oraş din insula Mindanao, fără să fi produs pagube sau victime.