Nikolai Patrușev, secretar în Consiliului de Securitate al Rusiei și unul dintre consilierii lui Vladimir Putin, spune că Federația Rusă își va îndeplini obiectivele în războiul din Ucraina, reprezentate de distrugerea nazismului din această țară, folosită de Occident pentru distrugerea Rusiei.
Nikolai Patrușev, secretar în cadrul Consiliului de Securitate al Rusiei, spune că Rusia nu urmărește îndeplinirea unor termene limită în ce privește conflictul din Ucraina și că scopurile formulate de Vladimir Putin trebuie realizate până la capăt, în modul stabilit de Federația Rusă, nu așa cum ar dori Occidentul.
„Toate obiectivele stabilite de președinte vor fi atinse. Nu se poate altfel, pentru că adevărul, inclusiv adevărul istoric, este de partea noastră”, a transmis secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, marți.
Nazismul trebuie eradicat, afirmă Patrușev
Deși Rusia a eșuat în încercarea sa de a pune stăpânire pe Ucraina, Patrușev declară că nu există altă opțiune decât eliminarea naziștilor, pentru a-i împiedica să devină și mai puternici în viitor.
„Nazismul trebuie eradicat 100% sau va renaște după câțiva ani într-o formă și mai urâtă”, a mai transmis Nikolai Patrușev, care dă vina pe Occident, acuzând că se folosește de ucraineni pentru a distruge Rusia.
„Scenariul ideal pentru întregul NATO, condus de Statele Unite, pare să fie un conflict fierbinte fără sfârșit”, spune Patrușev, fost director al FSB și apropiat al lui Vladimir Putin.
Cine este Nikolai Patruşev, omul din umbră care modelează viziunea liderului Putin
Patruşev este un inginer care, în anii 90, a făcut carieră în serviciul de informaţii FSB, succesorul KGB. Când Vladimir Putin devine prim- ministru în 1999, Patruşev îl succede în postul de director. După preluarea funcţiei, el acordă un interviu cotidianului rusesc „Komsomolskaia Pravda” care va deveni un reper.
El declară, fără ezitare, că serviciile de informsaţii sunt „noua aristocraţie a Rusiei”. Întrebat dacă toţi aceşti spioni nu constituie o ameninţare pe termen lung la adresa democraţiei, el răspunde că acest gen de remarcă nu serveşte decât la „subminarea încrederii în noul guvern”. Tot potrivit lui Patruşev, Rusia are nevoie mai ales de oameni „pragmatici duri” capabili să facă faţă „contradicţiilor şi ameninţărilor emergente” şi care ştiu ce înseamnă „spiritul de serviciu public”.
În 2008, Dmitri Medvedev preia preşedinţia şi Patruşev va fi promovat în Consiliul de securitate rus, unde lucrează ca secretar. La acea vreme, Consiliul de Securitate ţinea mai mult de administraţie şi nu avea cu adevărat influenţă asupra politicii, dar sub conducerea lui Patruşev, Serviciul devine locul care centralizează toate fluxurile de informaţii.
Patrușev detestă Occidentul și valorile sale
În calitate de secretar, Patruşev îşi asumă un rol de director şi de redactor-şef: el selecţionează, organizează şi contextualizează informaţiile pentru preşedinte. Într-o mare măsură, el modelează viziunea asupra lumii pe care o are Putin. De altfel, în opinia multora, el este omul care l-a convins pe Putin să intre în război cu Ucraina.
El consideră o adevărată trădare faptul că un aşa-zis „popor frate” este înnebunit după valori „occidentale” precum democraţie şi toleranţă. Pentru el, Europa nu este nimic altceva decât un loc de decădere morală, plin de homosexuali, continentul nefiind altceva decât un simplu slujitor al imperialismului american.