Victor Costache l-a schimbat din funcție pe Marius Daniel Șișu, cel are a ajuns în această poziție deși a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, iar experiența lui în domeniul medical s-a rezumat la falimentarea unor mici afaceri cu medicamente.

Șișu (36 de ani) nu a luat examenul de admitere la Facultatea de Farmacie din Craiova, fiind evaluat la două probe cu notele 8,45 și 4,25. „Pentru a forța, totuși, intrarea la facultate Șișu a profitat de o portiță legală care-i permite unui tânăr să devină medicinist fără să dea examenul de admitere. Universitatea are alocate câteva locuri pentru studenții străini. Aceștia nu sunt nevoiți să dea examen de admitere, departajarea făcându-se în urma unui concurs de dosare. Regulamentul le permite, însă, și studenților români să aplice pentru aceasta categorie, la grupa cu predare în limba engleză. La Universitatea din Craiova, taxa anuală pentru studenții străini este de 5.000 de euro”, scriau jurnaliștii de la Recorder despre Marius Daniel Șișu.

Agenția Națională a Medicamentului este instituția care reglementează piața medicamentelor din țară și decide ce pastilă intră și ies din România. Printre altele, Agenția monitorizează permanent stocurile de medicamente pentru a ști care sunt nevoile și ce comenzi se pot plasa, astfel încât populația să nu fie afectată.

Te-ar putea interesa și: