Șefa DNA vorbește despre STATUL PARALEL

Șefa DNA vorbește despre STATUL PARALEL

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, referitor la statul paralel din care ar face parte, că, dacă există \\\'\\\'interese paralele\\\'\\\' sunt ale celor care "prăduiesc bugetul de stat", care au fost "prinşi" şi doresc blocarea justiţiei.

Întrebată despre acuzaţiile referitoare la un stat paralel, care ar influenţa sau împiedica anumite decizii politice, inclusiv prin acţiunile unor procurori, din care ar face parte, Kovesi a subliniat că "există interese paralele".

"Există interesul paralel al celor care au comis fapte penale şi au prăduit bugetul de stat. Deci, dacă vorbim de interese paralele acestea sunt interese paralele ale celor care au prejudiciat şi au prăduit bugetul de stat", a declarat şefa DNA, pentru Agerpres.

Kovesi a precizat că procurorii din Direcţiei Naţionale Anticorupţie respectă legea şi sunt verificaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Noi, cei din DNA, în tot ceea ce facem respectăm legea. Suntem verificaţi în ceea ce facem. Dosarele noastre sunt judecate de către judecători care verifică modul în care s-au administrat probele, care judecă cazurile noastre. Când se pronunţă o soluţie definitivă de condamnare, în 90% din cazuri avem răspunsuri la toate aceste acuzaţii. Faptul că persoane care sunt cercetate de DNA fac tot felul de acuzaţii nu înseamnă că ele sunt şi adevărate şi, dacă există interese paralele, există interese paralele ale celor care prăduiesc bugetul de stat, care au fost prinşi şi care îşi doresc ca justiţia să se blocheze", a mai spus aceasta.

Referitor la posibilele abuzuri ale procurorilor, Kovesi a replicat că aceste acuzaţii sunt reclamate în general de persoane implicate în dosare.

"Suntem controlaţi tot timpul, suntem verificaţi de IJ, măsurile pe care le dispunem în dosare sunt verificate în cursul judecării dosarelor de către instanţele de judecată. Despre ce abuzuri putem să vorbim atunci când nu e specificat clar? Aceste atacuri privind abuzuri, tot felul de ilegalităţi presupus a fi făcute de procurori şi judecători, sunt reclamate în general de persoane care sunt implicate în dosare, de persoane care, unele dintre ele, au fost condamnate în primă instanţă sau care au fost condamnate definitiv", a mai spsu Kovesi, pentru Agerpres.