Șefa DNA rămâne tot pe primul loc | Topurile anului 2016

Șefa DNA rămâne tot pe primul loc | Topurile anului 2016

Chiar dacă a fost implicată în trei mari scandaluri – Black Cube, plagiatul, dezvăluirile lui Sebastian Ghiță - , procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, tronează în topul preferințelor cititorilor EVZ, pentru al treilea an consecutiv, cu 29.56% din voturi

Reînvestită în luna martie în fruntea Direcției Naționale Anticorupție, Kovesi a avut și în acest an rezultate impresionante. Într-un interviu acordat Agerpres, ea anunța că „procurorii DNA au indisponibilizat bunuri și valori în cuantum de aproximativ 250 de milioane euro”. Alte date statistice arătau faptul că 800 de persoane au fost trimise în judecată, iar în jur de alte 600 de persoane au fost condamnate definitiv de instanțele de judecată. „Procentul de achitări este la același nivel ca și în anii trecuți, deci nu este nimic ca să ne îngrijoreze. Dimpotrivă, calitatea dosarelor spun că este bună, având în vedere că procentul de condamnări în ultimii ani a fost în jur de 90%”, spunea Kovesi, în septembrie.

Nu s-a intimidat nimeni din DNA

În dosarul Black Cube, o firmă israeliană de intelligence a fost acuzată că a spionat-o pe șefa DNA și că i-a hărțuit familia. Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a stat în arest aproape patru luni, iar cei doi israelieni au semnat de angajament de vinovăție. Un alt scandal a fost cel în care a fost acuzată că și-a plagiat teza de doctorat. La începutul lunii, CNATDCU a ajuns la concluzia că ea nu și-a copiat lucrarea în totalitate, ci doar aproximativ 4%. Fostul deputat Sebastian Ghiță, anchetat de procurori în mai multe dosare, a făcut dezvăluiri incendiare despre Kovesi. El a susținut că e bun prieten cu șefa DNA, pe care a scăpat- o de plagiat și că l-a vizitat de mai multe ori acasă. Ghiță a mai spus că are multe dovezi în acest sens legate de adresa cucuveauamov@gmail.com folosită de Kovesi. De-a lungul timpului, Kovesi a avut două ieșiri publice în care a negat că a fost prietenă cu „inculpatul Ghiță”.

Ne puteți urmări și pe Google News