Evenimentul Zilei > Politica > ȘEDINȚĂ IMPORTANTĂ în PNL. VEZI ce decizii vor lua liberalii
ȘEDINȚĂ IMPORTANTĂ în PNL. VEZI ce decizii vor lua liberalii

ȘEDINȚĂ IMPORTANTĂ în PNL. VEZI ce decizii vor lua liberalii

Liberalii se reunesc, luni, în ședința Biroului Politic Național (BPN) pentru a discuta și decide asupra declanșării procedurilor alegerilor interne ale partidului. Anterior, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că alegerile vor avea loc de jos în sus, urmând ca Congresul unde liberalii își vor alege șeful formațiunii să aibă loc în iunie.

Fosta șefa a PNL, Alina Gorghiu, a spus, la sfârșitul săptămânii trecute că alegerile interne trebuie gestionate foarte atent în așa fel încât să fie aleasă cea mai bună echipă de conducere.

"Cred că este un moment mult aşteptat de membrii PNL şi va fi nevoie de gestionarea cu foarte mare atenţie a acestor alegeri. Aş spera că va fi un proces dinamic, care să genereze o echipă de conducere nouă. Avem deja un candidat anunţat, domnul Predoiu, dar sunt convinsă că luni veţi vedea şi alte candidaturi anunţate pentru şefia PNL. Aş face un apel la toţi liberalii: ca în lunile care vor urma, probabil convenţia va avea loc la începutul lunii iunie, să punem cu toţii accentul pe echipă. Nu avem un lider fanion, echipa trebuie să fie una corectă, iar eu vă asigur că voi susţine acea echipă care va înţelege să aducă mai multă substanţă şi mai mult profesionalism Partidului Naţional Liberal şi va înţelege că acei colegi care au reprezentat balast electoral vor trebui să stea pe margine. E nevoie de regruparea forţelor şi sunt convinsă că avem forţa necesară să facem acest lucru", a declarat, senatorul PNL, Alina Gorghiu, într-o conferință de presă la Timișoara, potrivit Mediafax.

Prezent în cadrul conferinţei de presă, Nicolae Robu, preşedintele interimar al PNL Timiş, a declarat că va participa la şedinţa de luni şi va aduce mai multe amendamente la statutul partidului.

"Vă spun câteva dintre propunerile noastre: ne dorim ca Birourile Judeţene şi Biroul Politic Naţional să aibă mai puţini membri. Nu 80, ci 40. De asemenea, considerăm că sunt prea multe structuri. Avem Colegii Executive Directoare şi Consiliul Naţional de Coordonare, din cele două ar putea rămâne doar Consiliul de Organizare. Totodată, propunem ca Biroul Politic Local şi Judeţean să fie alese prin vot direct, universal, al tuturor membrilor organizaţiilor de la nivelurile respective. În ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor, am dori ca preşedinţii să fie aleşi la toate nivelurile prin vot universal, direct al membrilor. Şi la nivel naţional se poate face asta", a explicat Nicolae Robu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: