Sectorul 1. Complexul Multifuncţional Caraiman, dotat cu aparatură performantă
- Condos Magda
- 12 iulie 2020, 17:03
Primăria Sectorului 1 a dotat Complexul Multifuncţional Caraiman cu aparatură de ultimă generaţie. Primarul Dan Tudorache a spus că Laboratorul de Radiologie Imagistică este acum complet.
Celor două ecografe şi mamografului cu tomosinteză li se adaugă acum un CT şi un RMN, ambele de ultimă generaţie, pentru a oferi locuitorilor Sectorului 1 servicii medicale complete de cea mai bună calitate
Toate serviciile oferite de Complexul Multifuncţional Caraiman sunt gratuite pentru toţi locuitorii Sectorului 1, indiferent de venitul acestora. Centrul mai deţine un sistem de telemedicină, unic în România. În prezent, de serviciile medicale ale complexului beneficiază aproximativ 60.000 de persoane.
„Le mulţumesc colegilor de la Complexul Multifuncţional Caraiman, pentru tot efortul personalului, care face ca serviciile oferite locuitorilor să se ridice la cele mai înalte standarde. În 3 ani şi jumătate, au fost înfiinţate alte 23 de noi specialităţi medicale", a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.
Un nou proiect: Spital „Sfântul Vasile cel Mare”
Luna trecută, primarul Dan Tudorache a prezentat proiectul noului Spital „Sfântul Vasile cel Mare", o unitate medicală de categoria IA, unde vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu".
Unitatea medicală va avea subsol, parter şi cinci etaje, 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea şi două heliporturi, care vor uşura accesul pacienţilor în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli şi laboratoare pentru cercetare şi învăţământ, iar între staţia de metrou şi spital va exista o pasarelă.
Licitaţia pentru construirea Spitalului "Sfântul Vasile cel Mare" din Sectorul 1 a demarat la sfârşitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor. Până în prezent, 30 de firme internaţionale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.