Secretul ascuns al tigăii de gătit este chiar în mâner. Nimeni nu s-ar fi gândit că acea gaură din coada mânerului este făcută cu un scop precis.
Secretul ascuns al tigăii de gătit este chiar în mâner. Majoritatea acestor tigăi și oale au o gaură spre capătul mânerului. Cu siguranţă nu ţi-ai dat seama ce rol are. Ei bine, în ciuda faptului că le folosim aproape zilnic, avem tendința de a evita aceste mici detalii. Iată tot ce trebuie să știi despre acest mic detaliu aparent straniu.
Unul dintre cele mai comune motive pentru gaura din mâner este acela de a permite agățarea tigăii. Multor oameni le place să-și atârne oalele și tigăile pe cârlige în bucătărie pentru a economisi spațiu. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care există o gaură în mâner. Dar nu acesta este scopul principal al acelei găuri din coadă.
Secretul ascuns din coada tigăii de gătit
Oalele și tigăile au această gaură pentru a ține lingurile de gătit precum spatula sau alete linguri de lemn, spre exemplu. Acest lucru ajută la gătirea ușoară și la un mediu mai puțin dezordonat atunci când gătiți alimente. În general, orificiul din mânerul unei tigăi de bucătărie este o caracteristică simplă, dar foarte utilă, care face gătitul și curățarea mai ușoare și mai eficiente.
Sursa foto: Pixabay
Mai exact, datorită găurii, lingurile de lemn pot fi depozitate curat și fără a face mizerie, fără a fi nevoie de o farfurie suplimentară. Pentru a face acest lucru, introduceți pur și simplu coada lingurii de lemn folosite în gaură.
Datorită formei speciale a adânciturii, oala iese acum direct deasupra oalei. Dacă sosul se scurge, acesta cade direct înapoi în oală sau tigaie. Același principiu îl găsiți și la o caserolă de plastic.
Mânerele de pe oalele de gătit au același rol
Să lăsați lingura în tigaie sau în oală în timp ce gătiți nu este deloc o idee bună. Materialul se poate distruge din cauza căldurii excesive. Se poate dizolva sau deveni poros. În special în cazul lingurilor de lemn, căldura poate determina deschiderea fibrelor: pot pătrunde murdăria și bacteriile, astfel că igiena nu mai este garantată.
Mânerele oalelor de gătit au o formă cu totul specială. Pe ele se pot pune linguri de lemn, fără ca acestea să se rostogolească. Cu toate acestea, nu trebuie să existe sos sau alt lichid pe ustensilele de gătit. În caz contrar, acestea vor picura pe aragaz.
Un alt motiv comun pentru care tigăile și oalele au o gaură este că permite curățarea ușoară a tigaii. Pentru a curăța cu ușurință tigaia, o puteți atârna pe un cârlig și o puteți curăța cu ușurință, ceea ce o face o alegere convenabilă pentru ca persoana să ajungă în toate colțurile și colțurile.