Secretul gospodinelor. De ce este bine să întorci hainele pe dos când le speli

Secretul gospodinelor. De ce este bine să întorci hainele pe dos când le speli Sursa foto: 211512391 © Andrey Popov | Dreamstime.com

Secretul gospodinelor legat de întoarcerea hainelor pe dos, atunci când sunt puse la spălat, are legătură cu menținerea culorilor. Este la fel de important precum separarea hainelor colorate de cele albe.

Gospodinele cu experiență întorc pe dos hainele înainte să le pună în mașina de spălat. O fac pentru că știu un secret important, care prelungește viața obiectelor de îmbrăcăminte.

Secretul gospodinelor care ajută hainele să reziste

Când puneți la spălat este bine să separați hainele colorate de cele albe. Astfel evitați ca vopseaua să se transfere dintr-o parte în alta și să vă distrugeți hainele preferate. Toate gospodinele știu acest lucru. Aceasta nu este tot. Secretul gospodinelor experimentate ajută la protejarea hainelor pentru mai multă vreme.

Tot ce trebuie să faceți este să întoarceți fiecare produs de îmbrăcămite pe dos înainte să-l puneți în mașina de spălat. Acest truc îți va salva obiectele vestimentare preferate de distrugere și vă va ajuta să vă păstrați garderoba mai multă vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru majoritatea gospodinelor, spălatul este o activitate banala și, de multe ori neplăcută. Este necesară deoarece nimeni nu vrea să poarte haine murdare. Unul dintre factorii importanți pentru încetinirea decolorării hainelor este tocmai acesta. Hainele trebuie spălate pe dos, pentru ca să fie expuse cât mai puțin deteriorării, conform cancan.ro.

detergent rufe

Sursă foto: Freepik

Cum sunt selectate hainele de spălat

Cei care se pricep la acest domeniu recomandă să selectați hainele, pe care le puneți la spălat, în funcție de duritatea materialului. De exemplu, țesăturile fine nu se spală alături cu cele din denim. Prosoapele, lenjeria de corp și lenjeria de pat se vor spăla separat, la o temperatură mai mare de 60 de grade.

Este bine să verificați simbolurile care indică instrucțiunile de spălare de pe eticheta fiecărei haine. Iar în cazul hainelor pe care au fost aplicate paiete, ștrasuri sau alte ornamente, este nevoie să le întoarceți pe dos. Astfel, obiectele vestimentare se vor păstra intacte, iar riscul ca alte rufe să fie agățate sau chiar ciupite, în timpul spălării este redus la zero.

Cum speli rufele la mașină corect. Sursă foto: Pixabay

Cum speli rufele la mașină corect. Sursă foto: Pixabay

Secretul gospodinelor

Folosind acest truc simplu și la îndemâna oricui, rufele nu se vor mai umple de scame. Iar aspectul lor, după spălare, va fi vizibil îmbunătățit.

De asemenea, este important să speli hainele pe dos pentru că petele formate din cauza transpirației, deodorantului, cremelor, parfumurilor sau a celulelor moarte de piele vor dispărea dintr-o simplă spălare.