Secretul băuturii Pepsi a ieşit la iveală. Ce ar trebui să cunoască consumatorii

Secretul băuturii Pepsi a ieşit la iveală. Ce ar trebui să cunoască consumatorii Sursă foto: pepsi.com

Consumatorii celebrei băuturi Pepsi ar trebui să știe ce se ascunde în spatele brand-ului! Secretul a ieșit la iveală după zeci de ani, iar informația a șocat multe persoane. 

Pepsi. Băutura a fost inventată în anul 1893 de către un farmacist, Caleb Bradham. El a ales să îi dea numele de Brad’s Drink (Băutura lui Brad).

Cum a fost creată băutura Pepsi

Bărbatul servea mai multe băuturi create de el în farmacia sa, din Carolina de Nord. Iar cea numită astăzi Pepsi, a avut un mare succes. Ingredientele folosite erau următoarele: amestec de zahăr, apă, caramel, ulei de lămâie, nuci de cola, nucșoară și alți aditivi.

Deși reprezentanții companiei descriu Pepsi ca fiind o băutură ce oferă consumatorilor un plus de energie, se pare că, în esență, este vorba despre altceva. Iar secretul se ascunde chiar în spatele numelui.

Ne puteți urmări și pe Google News

Teoriile din jurul numelui

Văzând că a devenit foarte populară în Carolina de Nord, în anul 1898, creatorul i-a schimbat numele în Pepsi - Cola.

Inițial, Caleb Bradham a făcut băutura pentru digestie. De aici și sloganul pe care îl avea la acea vreme „Exhilarating, Invigorating, Aids Digestion (Înveselitor, revigorant, ajută la digeste)”.

Tot din acest motiv, pentru ca băutura să reflecte beneficiile pe care le are pentru sănătate, în 1961, farmacistul a renunțat definitv la „cola”.

Pepsi

Sursă foto: arhivă EVZ

Pepsi, băutura pentru afecţiuni gastrointestinale

Astfel a rămas doar „Pepsi”. Ei bine, în jurul acestui nume au apărut mai multe teorii care au șocat fanii băuturii. Se pare că numele provine de la cuvântul „dispepsie”, însemnând „indigestie” și referindu-se la ajutorul oferit de băutură pentru afecțiunile gastrointestinale.

În același timp, unii oameni au susținut că numele provine, de fapt, de la principala enzimă digestivă a stomacului. Dar are are rolul de descompune proteinele. Aceasta poartă denumirea de „pepsină”.

Teoriile au continuat și în altă direcție. Unele voci au spus că farmacistul a folosit numele Pepsi-Cola, ca fiind o anagramă pentru „Episcopal”. Numele unei mari biserici poziționată vizavi de farmacia lui Caleb Bradham. Totuși, compania a negat că această coincidență ar fi avut vreo contribuție atunci când a fost schimbat numele.