Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a fost ținut 14 luni în șah cu un dosar fabricat, cu urmărirea penală începută pe abuz în serviciu. Întrucat nu s-au obținut denunțuri, în 2017 procurorul DNA Dănuț Volintiru declarat dosarul ca fiind clasat, pe motiv că fapta nu există.
La scurt timp după ce fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, a fost arestat de DNA, un alt dosar penal a fost deschis pe numele lui Daniel Horodniceanu pentru o presupusă infracțiune comisă pe timpul când era șeful DIICOT Iași.
La data de 20 ianuarie 2016, procurorul șef adjunct al Secției I a DNA, Dănuț Volintiru a dispus începerea urmăririi penale în dosarul nr. 43/P/2016 “cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, prevăzut de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la rt. 279 alin 1 Cod penal, constând în aceea că deși în dosarul nr. 20/P/2006 al DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi exista deja o ordonanta de institutire a masurii asiguratorii prin poprirea sumelor de bani detinute in conturi de catre Didila Vasile, Gruia Stoica si Raducan Vasile si de societatile SC GFR SA, SC Transbordare Vagoane Marfa GFR si SC Rapid Com SRL, emisa la 14.05.2014, procurorul de caz a emis o alta ordonanta de schimbare a masurii asiguratorii, fiind instituite masuri asupra unor bunuri imobile si mobile, in baza unei cereri formulate de persoanele cercetate, fara sa existe temei legal, creand astfel un beneficiu numitilor Didila Vasile, Gruia Stoica si Raducan Vasile ale caror conturi personale au fost deblocate”.
Lumea Justiției notează că în toată ordonanța procurorului Dănuț Volintiru, el nu îi pomenește nicăieri numele procurorului DIICOT Daniel Horodniceanu, în locul numelui acestuia fiind folosite sintagmele “procurorul de caz” sau “functionarul public”.
Din aceste detalii ale ordonanței, Lumea Justiției lansează o nouă ipoteză: ”această omisiune vădită a fost intenționată tocmai pentru că nu există nicio probă împotriva lui Horodniceanu”.